Burse - Fonduri mutuale

Cea mai bună zi pentru “short”

Autor: Adrian Cojocar

05.01.2011, 18:22 25

Speculatorii de la Bursă au putut obţine randamente de până la31% pe parcursul zilei de astăzi dacă cumpărau contracte turboshort pe petrol.

Cei care achiziţionează un astfel de contract pariază că preţulpetrolului va înregistra o corecţie. Preţul unui contract turboshort pe petrol a urcat pe Bursă la 35,5 lei, de la un nivel de 27de lei înregistrat în şedinţa anterioară.

Avansul important consemnat astăzi de aceste contracte vine dupămai multe luni pe parcurul cărora cei care au pariat pe scădereapreţului petrolului au avut mai mult de pierdut, în condiţiile încare preţul barilului de petrol s-a aflat pe o tendinţă de creştereatingând recent noi niveluri maximale.

Şi speculatorii care au cumpărat astăzi la Bursă contracte turboshort pe indicele DAX şi aur au înregistrat câştiguri importante,preţul acestor contracte urcând cu 14,5% şi respectiv 12,1% peparcursul zilei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO