Burse - Fonduri mutuale

Ce fac acţiunile Prosus, companie listată la Amsterdam din care face parte eMAG şi care are 2 mil. de români acţionari indirecţi prin NN Pensii

Ce fac acţiunile Prosus, companie listată la Amsterdam...

Autor: Eduard Ivanovici

12.01.2023, 07:30 533

♦ Creşteri de 3% si 15% în ultimele 12, respectiv 6 luni.

Acţiunile Prosus (simbol bursier PRX), companie care reuneşte activele de internet ale grupului sud-african Naspers, s-au apreciat cu 2,7% în ultimele 12 luni la 76,2 euro pe unitate. În aceeaşi perioadă, indicele AEX al Bursei de valori din Amsterdam are un declin de 5,6%, conform Investing.com.

Dinamica vine în con­textul în care, în aprilie 2022, so­cietatea era pe minus cu aproape 30% de la începutul anu­lui ca ur­mare a expu­nerii pe Rusia şi China, vă­zută cu ochi răi de către investi­tori după declanşarea războiului din Ucraina.

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private Pilon II din România, are o deţinere de 101,4 de milioane de lei la Prosus. Fondul numără două milioane de participanţi care contri­buie în fiecare lună cu 3,75% din venitul lunar brut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO