Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Prosus, companie listată la Amsterdam, din care face parte şi eMag, au minus 28% în 2022 pe fondul expunerii în Rusia şi China. În ultimele 12 luni acţiunile s-au înjumătăţit ca urmare a creşterii dobânzilor, investitorii penalizând puternic companiile din IT

Acţiunile Prosus, companie listată la Amsterdam, din...

Autor: Eduard Ivanovici

06.04.2022, 07:22 617

Cu aproximativ 28% s-au depreciat în 2022 acţiunile companiei Prosus, care reuneşte activele de internet ale grupului sud-african Naspers, pe o bursă olandeză în scădere cu 8%, ca urmare a expunerii pe care societatea o are în Rusia şi China, potrivit MarketWatch.

Ieri după-amiază Prosus se tranzacţiona la 53 de euro la Amsterdam, faţă de circa 75 euro pe acţiune la începutul anului. Astfel, capitalizarea Prosus, din care face parte şi grupul românesc eMag, a ajuns la circa 110 miliarde de euro, arată datele ZF.

Pe de altă parte, din aprilie 2021 încoace Prosus aproape s-a înjumătăţit ca urmare a faptului că investitorii au penalizat puternic sectoarele IT şi tech pe fondul majorării ratelor dobânzilor. Compania este listată pe Bursa din Amsterdam, unde indicele de referinţă AEX afişează un plus de 4% în ultimul an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO