Burse - Fonduri mutuale

Ce a găsit Curtea de Conturi la Hidroelectrica, perla energiei din România: Cantitate nefacturată de energie electrică de 9 mil. KWh, TVA neînregistrată de 1,3 mil. lei

Ce a găsit Curtea de Conturi la Hidroelectrica, perla...

Autor: Eduard Ivanovici

03.04.2023, 07:21 17909

Curtea de Conturi a României a publicat recent raportul pentru anul 2021, document de 160 de pagini în care se prezintă rezultatele auditului instituţiei, iar la pagina 79 figurează şi controlul la producătorul de energie Hidroelectrica, cea mai mare companie de stat din România.

Astfel, Curtea de Conturi susţine că societatea nu a respectat unele clauze contractuale, mai exact că nu a facturat energie de 9 milioane KWh, nu a fost înregistrat, TVA de 1,3 mi­lioane lei, dar şi că investiţiile au avut un trend descendent. Primul aspect a fost rezolvat de companie în timpul misiunii de audit, însă producătorul mai are de lucrat la investiţii.

„Au fost imobilizate fonduri pentru obiective de investiţii care nu au fost finalizate şi care s-au degradat în timp, pentru care au fost efectuate cheltuieli cu paza, iluminatul, încălzirea şi personalul de inspecţie periodică la fronturile de lucru deschise“, se arată în raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO