Burse - Fonduri mutuale

CC Trust Group şi antreprenorul Marius Diaconu cumpără acţiuni la One United Properties în valoare de 17 mil. lei

CC Trust Group şi antreprenorul Marius Diaconu cumpără...

Autor: Eduard Ivanovici

28.07.2022, 11:40 504

CC Trust Group, afacere de familie fondată şi deţinută de antreprenorul elveţian Claudio Cisullo, a cumpărat 3.485.915 acţiuni la dezvoltatorul imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE) în data de 22 iulie, în cadrul primei etape a operaţiunii de majorare a capitalului social prin aport în numerar din cadrul companiei de real estate.

Preţul per unitate a fost de 1,42 lei, totalul ajungând astfel la circa 4,95 milioane de lei, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la Bursa de Valori Bucureşti.

În aceeaşi zi, Marius Diaconu, care controlează Altius, companie din domeniul medicinei veterinare, a achiziţionat 8.600.000 de acţiuni ONE la un preţ de 1,42 lei per unitate, în total 12,2 milioane de lei.

Zilele trecute, Altius a cumpărat acţiuni ONE de 772.000 de lei.

La aproape două ore de la startul sesiunii de trading de astăzi, 28 iulie, acţiunile ONE se depreciau cu 0,3% pe tranzacţii de circa 74.000 de lei, indicele BET urcând între timp cu 1,3%, arată datele BVB.

One United are o o valoare de piaţă de 3,3 miliarde de lei şi este controlată majoritar de OA Liviu Holding Invest şi Vinci Ver Holding, care deţin împreună aproape 60% din totalul acţiunilor.  Companiile sunt conduse de fondatorii Victor Căpitanu şi Andrei Liviu Diaconescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO