Burse - Fonduri mutuale

Cătălin Chelu a încercat să preia Artego Târgu-Jiu

Autor: Adrian Cojocar

07.12.2011, 14:27 1239

Viorel David, directorul general şi preşedinte al producătorului de benzi din cauciuc Artego Târgu-Jiu (ARTE) a povestit în cadrul conferinţei de promovare a titlurilor companiei pe piaţa reglementată cum a încercat omul de afaceri Cătălin Chelu să preia fabrica de la salariaţii acesteia.

Asociaţia salariaţilor PAS controlează circa 70% din acţiuni în prezent.

"A cumpărat o fabrică de mobilă în localitate şi după aceea a venit şi la noi. A spus că vrea să cumpere acţiuni Artego şi i-am spus că găseşte pe piaţa RASDAQ. A zis că nu de acolo şi că vrea să intre în PAS dar nu i-am permis pentru că noi avem reguli foarte stricte pentru aşa ceva. Nu am ajuns până acolo încât să ofere un preţ", a declarat Viorel David, care deţine prin intermediul PAS circa 4% din acţiunile Artego.

Conform informaţiilor din presă, Cătălin Chelu a preluat de la salariaţi producătorul de mobilă Rostramo din Târgu-Jiu (simbol bursier RSTR), iar ulterior achiziţiei compania a intrat în procedură de insolvenţă.

Pe site-ul bursei nu apare transferul efectuat între Chelu şi salariaţii Rostramo privind vânzarea pachetului de control al producătorului de mobilă, salariaţii apărând în continuare cu o deţinere de 61,8% din acţiuni.

David a mai spus că interesată de Artego a mai fost şi o firmă de brokeraj din Cluj.

Titlurile Artego Târgu-Jiu au fost tranzacţionate astăzi pentru prima dată de la categoria II a Bursei, după ce anterior acestea se tranzacţionau pe piaţa RASDAQ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO