Burse - Fonduri mutuale

Cum să câştigi 67% pe bursă în numai câteva minute: O greşeală de tipar dintr-un raport privind rezultatele trimestriale a dus la explozia acţiunilor Lyft. Compania de ride-hailing a exagerat de 10 ori perspectivele de creştere în 2024 din cauza unui zero pus în plus din greşeală, iar investitorii au sărit să cumpere

Cum să câştigi 67% pe bursă în numai câteva minute:...

Autor: Ştefan Stan

14.02.2024, 10:46 2695

Acţiunile Lyft au urcat marţi cu peste 60%, înainte de a scădea brusc, după ce o eroare în comunicatul privind rezultatele trimestriale ale companiei de ride-hailing a exagerat de 10 ori perspectivele de creştere a marjei în 2024.

Aplicaţia de taxi a raportat că va îmbunătăţi marjele de profit ajustate cu 500 de puncte de bază, sau 5 puncte procentuale, în 2024, comparativ cu anul precedent. Acţiunile Lyft au crescut în minutele de după anunţ până la 19,70 dolari, cel mai ridicat preţ din august 2022.

Acţiunile Lyft s-au retras apoi până la un câştig de aproximativ 15% după ce directorul financiar Erin Brewer a declarat, în cadrul unei convorbiri cu investitorii şi analiştii, că majorarea va fi de fapt de 50 de puncte de bază, sau 0,5 puncte procentuale. "Aceasta este de fapt o corecţie faţă de comunicatul de presă", a spus Brewer.

Eroarea se adaugă la anii de probleme pentru acţiunile Lyft, care au pierdut aproximativ 80% din valoarea lor de la oferta publică iniţială din 2019. Predicţia eronat de puternică a fost luată ca un semn de către investitori că eforturile companiei de a contesta rivalul mult mai mare Uber sub conducerea directorului executiv David Risher, care a preluat conducerea în urmă cu mai puţin de un an, au început să dea roade.

Compania a investit milioane de dolari pentru a atrage noi şoferi pe platforma sa, dar nu a reuşit să reducă semnificativ decalajul faţă de Uber în ceea ce priveşte numărul de utilizatori. Potrivit ultimelor sale rezultate, rezervările brute ale Lyft au crescut cu 17%, la 3,7 miliarde de dolari în trimestrul respectiv, comparativ cu anul precedent, potrivit ultimelor sale rezultate.

Aceasta a raportat un profit ajustat de 18 cenţi pe acţiune în trimestrul respectiv, mai mult decât cei 8 cenţi pe acţiune prognozaţi de analişti. Veniturile de 1,2 miliarde de dolari s-au aliniat la aşteptările analiştilor. Pierderile nete s-au redus la 26,3 milioane de dolari.

Pentru primul trimestru din 2024, Lyft a prognozat rezervări brute în intervalul 3,5-3,6 miliarde de dolari şi un profit ajustat înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare între 50-55 de milioane de dolari.

Lyft a precizat că se aşteaptă să genereze un flux de numerar liber pozitiv pe întregul an pentru prima dată în 2024.

Risher a declarat: "Ambele companii sunt în curs de dezvoltare: "În 2023, echipa Lyft şi-a stabilit obiective ambiţioase, iar rezultatele vorbesc de la sine. Am atins cel mai ridicat nivel de călătorii anuale din istoria noastră, am livrat peste 700 de milioane de curse şi i-am ajutat pe şoferi să ia acasă peste 8 miliarde de dolari... . În 2024, vom dovedi că obsesia Lyft pentru clienţi va conduce la o creştere profitabilă."

Săptămâna trecută, Uber a înveselit investitorii după ce a raportat primul profit anual din istoria sa. Aceasta a declarat că rezervările brute din ultimul trimestru al anului 2023 au crescut cu 22%, ajungând la 37,6 miliarde de dolari, comparativ cu anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO