Burse - Fonduri mutuale

Calendarul săptămânii. Datele care pot trasa traiectoria burselor

Calendarul săptămânii. Datele care pot trasa...

Autor: Dan Grigore Ivan

12.03.2017, 17:18 1133

Luni, prezenţa lui Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene, în cadrul conferinţei de la Frankfurt deschide o săptămână importantă, marcată de informaţii noi din toate colţurile lumii, ce pot oferi investitorilor o imagine mai clară cu privire la starea actuală a economiei globale.

Marţi, vin date despre sănătatea economiei chineze. Autorităţile asiatice vor raporta producţia industrială în perioada decembrie – februarie, într-un context în care pieţele sunt mai atente ca niciodată, mai ales că Beijingul a anunţat acum o săptămână că şi-a redus rata de creştere economică pentru acest an până la 6,5%, cea mai redusă din ultimii 26 de ani.

Miercuri este o zi plină de veşti economice. Ziua debutează cu date despre piaţa muncii din Marea Britanie. Indicatorul Average Earnings Index, ce urmăşreşte costul forţei de muncă din Regatul Unit, şi date noi despre numărul celor care cer ajutoare de şomaj, pot oferi investitorilor o imagine mai clară cu privire la starea sănătăţii economiei britanice în toiul pregătirii acesteia de dezlipirea de proiectul şi piaţa unică europeană. Bugetul, creştere economică mai mare .

Tot miercuri, din Statele Unite ale Americii, vin date despre indicatorul CPI, ce măsoară schimbările de preţ din viziunea consumatorilor, vânzările din retail, rezervele de petrol din inventarul Statelor Unite, predictţii despre economia americană din partea Fedului, banca cenrală americană, şi anunţul privind mărirea sau nu a ratei de politică monetară de la 0,75%, cât este în prezent, la 1%. Rămâne de văzut cum va reacţiona bursa americană în cazul în care Fedul decide să scumpească costul dolarului în acest moment.

Zilele de joi şi vineri aduc informaţii despre starea economiei japoneze şi intenţiile guvernatorului băncii centrale nipone, Haruhiko Kuroda, precum şi date despre şomajul din Statele Unite sau încrederea consumatorului american în economie.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO