Burse - Fonduri mutuale

Calburean a facut profit cu 66% mai mare la Condmag

11.10.2009, 23:17 44

Constructorul de magistrale de gaze Condmag Brasov (COMI),controlat de omul de afaceri Gheorghe Calburean prin intermediulDafora Medias (DAFR), a continuat sa obtina profit si in trimestrulal treilea din acest an dupa ce in primul semestru si-a depasitbugetul pe tot anul in curs.

Castigul net din trimestrul al treilea al Condmag s-a cifrat lacirca 3,7 mil. lei (0,9 mil. euro), astfel ca dupa primele noualuni compania estimeaza un profit net de 15 mil. lei (3,5 mil.euro), in crestere cu 66% fata de aceeasi perioada a anuluitrecut.

Veniturile constructorului de magistrale au inregistrat deasemenea o crestere semnificativa, de 82%, dupa primele treitrimestre acestea ajungand la 190 mil. lei (44,7 mil. euro).

"Apartenenta la grupul Dafora ne-a facilitat, incepand cu acestan, preturi mai mici la anumite achizitii, prin politica deachizitii abordata la nivelul grupului. Negocierea se face pevolume mai mari la nivelul Dafora decat individual, la fiecarecompanie, obtinandu-se astfel preturi mai mici, iar costurileintrarilor reducandu-se corespunzator", a precizat Alexandru Tatar,directorul general al Condmag Brasov.

Cu doua luni inainte de inchiderea anului, conducerea Condmagprevizioneaza pe 2009 un profit net mai mare cu 55%, de circa 13,8milioane de lei (3,2 milioane de euro) si un avans al afacerilor de53%, pana la 222,3 milioane de lei (52,3 milioane de euro).

Compania isi bugetase pentru acest an un profit mai mare cu 23%si afaceri in crestere cu circa 13%, de 164 mil. lei (38,6 mil.euro).

Aceasta in conditiile in care cei mai multi emitenti de pe Bursasi-au bugetat indicatori in scadere si au raportat scadericonsistente ale afacerilor si profiturilor in primele saseluni.

"Cel mai probabil, incepand cu trimestrul intai al anuluiviitor, compania va demara un proces investitional menit sa negaseasca pregatiti din punct de vedere tehnic inclusiv pentruproiecte de mare anvergura, gen Nabucco", spune Alexadru Tatar.

Ultima tranzactie cu actiuni Condmag s-a derulat la un pret de0,56 lei, nivel la care capitalizarea companiei este de 30 milioanede euro.

Dafora detine 43,6% din Condmag, in timp ce fondul olandez VanHerk are 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO