Burse - Fonduri mutuale

Bursele europene, la maximele ultimelor şase săptămâni

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Marius Oncu

15.07.2013, 21:07 246

Acţiunile europene au închis în creştere şedinţa de luni, la maximul a aproape şase săptămâni, după ce China a raportat o creştere economică de 7,5% în trimestrul al doilea, în linie cu aşteptările analiştilor, potrivit Bloomberg.

Acţiunile Commerzbank au crescut cu 4,7%, susţinute de anunţul că banca germană a vândut un portofoliu de credite în valoare de 5 miliarde de euro către Wells Fargo şi Lone Star Funds.

Indicele Stoxx Europe 600 a închis în urcare cu 0,4%, după ce pe parcursul zilei a atins o creştere maximă de 0,7%. Indicele a crescut cu 2,7% săptămâna trecută, avans favorizat de declaraţia preşedintelui Rezervei Federale a SUA (Fed), Ben Bernanke, care a afirmat că economia americană are încă nevoie de programul de sprijin al băncii centrale. „Acţiunile sunt activul cel mai bun într-o lume în care se tipăreşte tot mai multă lichiditate, indiferent de ce face Fed. Va exista volatilitate, dar nu mă aştept la o nouă criză europeană în următoarele luni“, a declarat Marino Valensise, manager la fondul Baring Asset Management.

Marile pieţe de capital la nivel global au fost influenţate pozitiv de anunţul Chinei privind o creştere economică de 7,5% în trimestrul al doilea, faţă de perioada similară a anului anterior. Pentru primele trei luni ale anului, China a raportat o creştere a PIB de 7,7%.

Principalii indici au crescut pe 13 din cele 18 pieţe din Europa de Vest. Indicii FTSE 100 (Londra) şi CAC 40 (Paris) au urcat cu câte 0,6%, iar DAX (Frankfurt) a crescut cu 0,3%.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO