Burse - Fonduri mutuale

Bursele europene afişează creşteri după ce Rusia a anunţat că va retrage o parte din forţele de la graniţa cu Ucraina. BVB se apreciază la Bucureşti cu 1,8%. În SUA, contractele futures sunt pe plus cu până la 2%

Bursele europene afişează creşteri după ce Rusia a...

Autor: Eduard Ivanovici

15.02.2022, 13:46 272

Marile burse europene înregistrează evoluţii pozitive pe fondul anunţului Federaţiei Ruse, care îşi va retrage o parte din trupele de la graniţa cu Ucraina. Totuşi, guvernul de la Kiev este sceptic, în vreme ce peste 100.000 de soldaţi rămân în continuare masaţi.

Indicele pan-european Stoxx se aprecia cu 1,24% la ora publicării ştirii, potrivit MarketWatch. BET - indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti - afişa un avans de 1,8%, conform datelor BVB.
 
La Londra, FTSE era pe plus cu 0,65%, iar DAX 30 din Frankfurt şi CAC 40 din Paris creşteau cu 1,55%, respectiv 1,6%. FTSE MIB, indicele bursei milaneze, înregistra o creştere de 1,55%, iar IBEX 35 din Madrid se aprecia cu 1,3%.
 
De partea celaltă a Atlanticului, contractele futures pe Dow Jones, S&P 500 şi Nasdaq raportau creşteri de 1,1%, 1,45%, respectiv 2%, arată datele MarketWatch. Aurul şi argintul erau pe minus cu 0,7%, respectiv 2% la ora 13:40, în timp ce ţiţeiul american TWI Crude Oil scădea cu 3%.
 
"Unităţile militare din diviziile de sud şi de vest şi-au încheiat misiunea şi au început să se îmbarce pentru a fi relocate. Unităţile separate se vor deplasa ca parte dintr-un convoi militar", a spus Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia.
 
În Asia, pieţele înregistreză dinamici mixte: indicii Asia Dow, Nikkei 225 din Tokyo şi Hang Seng din Hong Kong au scăzut cu 1,2%, 0,8%, respectiv 0,8%. Totodată, indicii din Shanghai şi Singapore au crescut cu 0,5%, respectiv 0,01%.
 
Ieri, cele mai importante burse europene au intrat din nou în teritorii negative pe fondul tensiunilor de la graniţa ruso-ucraineană.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO