Burse - Fonduri mutuale

Bursele asiatice au revenit pe creştere după anunţul FED că nu creşte dobânzile

Bursele asiatice au revenit pe creştere după anunţul...

Autor: Ştefan Stan

17.03.2016, 09:54 297

Bursele asiatice au crescut după ce Rezerva Federală din SUA a dat înapoi şi a anunţat că dobânda nu va creşte, rămânând între 0,25% şi 0,5% pentru încă cel puţin patru luni, potrivit Bloomberg.

Indicele MSCI Asia Pacific a crescut cu 1,1% în Tokyo. Semnalul Rezervei Federale că dobânzile nu vor creşte a propulsat şi acţiunile americane la cel mai ridicat nivel de acest an. Acţiunile japoneze au urcat chiar şi după ce Banca Japoneză, în urma sfaturilor FED, a apreciat yen-ul în şedinţa de miercuri.

”Rezerva Federală a ajutat din nou la salvarea pieţelor. FED s-a oferit să facă un compromise cu pieţele, şi anume o creştere progresivă a dobânzii, care ar urma să aducă doar două creşteri ale dobânzilor, în loc de 4 cum se anunţa anterior”, a spus Michael McCarthy, strategist la CMC Markets.  

Oficialii FED au anunţat că ţinta pentru dobânda de politică monetară rămâne neschimbat, între 0,25% şi 0,5%, aducând în discuţie impactul potenţial din partea unei creşteri economice mai slabe şi a unei instabilităţi financiare în Statele Unite.

Estimările pentru finalul lui 2016 sunt ca dobânda să ajungă la 0,875%.

Indicele bursier MSCI Asia Pacific a sărit cu 13% faţă de cea mai scăzută valoare de anul acesta, care a venit luna trecută.

Acţiunile companiilor din energie de asemenea au crescut, după ce preţul petrolului a crescut în SUA cu 5,8%, după ce mai mulţi membri ai OPEC au acceptat să se întâlnească cu alţi producători în aprilie, pentru a discuta de plafonarea producţiei.

Indicele Topix al Japoniei a crescut cu 0,6%, după ce Yen-ul s-a apreciat cu 0,6% în faţa dolarului. Indicele Kospi din Coreea de Sud a crescut cu 0,5%, iar S&P/ASX 200 al Australiei a câştigat 0,6%.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO