Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Vrancart, companie cu fraţii Pavăl de la Dedeman în acţionariat, îl numeşte în funcţia de director general pe Nicu-Ciprian Fedor

Bursă. Vrancart, companie cu fraţii Pavăl de la...

Autor: Eduard Ivanovici

01.04.2024, 18:13 3273

Producătorul de carton ondulat, hârtie igienico-sanitară şi ambalaje de carton Vrancart (simbol bursier VNC) a anunţat printr-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti că mandatul de director general al lui Nicolae-Paul Dumitrescu a încetat din data de 31 martie. În locul acestuia a venit de astăzi Nicu-Ciprian Fedor, care a deţinut anterior funcţia de CEO adjunct.

Acţiunile VNC au scăzut luni cu 0,6% la BVB, ducând dinamica din ultimele 12 luni la plus 17,4%. Anul acesta, evoluţia constă într-un avans  de  3,2%, la o valoare de piaţă de 272,3 milioane de lei.

Din acţionariat fac parte Lion Capital (LION), cu 76% din capitalul social, respectiv fraţii Pavăl de la Dedeman, prin vehiculul de investiţii Pavăl Holding, care deţine 17,3% din totalul acţiunilor.

Vrancart a raportat pentru 2023 un profit net de 5,6 milioane de lei, de patru ori mai mic faţă de anul precedent, şi venituri de 412,7 milioane de lei, în coborâre cu 21,55%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO