Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Cum vor fi randamentele dividendelor plătite de companiile din BET în 2024 din profiturile acestui an: de la 1,6% la Sphera Franchise Group la 11,6% în cazul Romgaz. Şi la Hidroelectrica şi TTS se aşteaptă randamente bune, de 9,8% şi 8,8%

Bursă. Cum vor fi randamentele dividendelor plătite de...

Autor: Tibi Oprea

03.12.2023, 15:29 3133

Electrica şi Transelectrica se aşteaptă să fie mai darnice anul viitor, cu randamente de 11,3% şi 10,1%, de la 1,3% şi 2,8% în acest an Broker: „Hidroelectrica va contribui semnificativ la suma totală plătită pe total piaţă“.

Bursa de Valori Bucureşti este o piaţă a dividen­delor, luând în consi­derare randamentele ridicate şi faptul că cea mai mare parte a blue chip-urilor îşi împart profiturile anuale cu investitorii, iar câteva distribuie uneori chiar şi dividende speciale. Aşa cum au fost obişnuiţi, investitorii vor avea cel mai probabil parte şi în 2024 de randamente ridicate ale dividendelor plătite de companiile din indicele BET, cu procente de alocare de la 20% la 95% din profiturile acestui an, conform unor calcule realizate de Estinvest.

Brokerii au calculat randa­mentele dividendelor anunţate şi/sau aprobate pe baza preţului acţiunilor din ziua anunţului, iar în cazul dividendelor estimate sunt luate în calcul preţul acţiunilor din 25 no­iembrie 2023 şi un profit net din T4/2023 similar cu cel din T4/2022. Estimările sunt bazate pe procentul de alocare din anul anterior, însă rata de distribuţie efectivă ar putea fi diferită.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO