Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Producătorul de dispozitive electronice Visual Fan (Allview) a anunţat un profit net de 3,3 mil. lei şi afaceri de 64 mil. lei în ianuarie-septembrie 2023, în scădere

Bursă. Producătorul de dispozitive electronice Visual...

Autor: Tibi Oprea

29.11.2023, 19:42 1773

Producătorul de dispozitive electronice Visual Fan (simbol bursier ALW), care deţine brandul Allview, a încheiat primele nouă luni din 2023 cu o cifră de afaceri la nivel de grup de 64,3 mil. lei, în scădere de la 78,5 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2022, respectiv un profit net de 3,3 mil. lei, de la 4,6 mil. lei în anul anterior, adică o marjă netă de profit de 5,11%.

La nivel individual, compania a anunţat afaceri de 48,1 mil. lei, faţă de 58,8 mil. lei în ianuarie-septembrie 2022 şi un profit net de 1,3 mil. lei, comparativ cu 2,1 mil. lei în anul anterior, reprezentând un procent de 2.75 % din cifra de afaceri, potrivit datelor din raportul financiar trimestrial publicat la Bursa de la Bucureşti.

„Scăderea cifrei de afaceri din 2023 este atribuită vânzărilor de laptop-uri şi tablete, care au cunoscut o creştere accelerată în perioada 2020-2022, ca răspuns la cererea crescută generată de necesităţile legate de home office şi învăţământul la distanţă. În contextul actual, scăderea înregistrată reflectă revenirea la normalitate şi la o cerere mai moderată pentru aceste produse, în comparaţie cu vârful înregistrat în timpul pandemiei”, scrie Florentin-Lucian Peticilă, CEO al Visual Fan, în scrisoarea către acţionari.

Compania spune că desi evoluţia pieţei de electronice la nivel local şi international a avut o tendinţă de scădere în decursul acestui an, în ceea ce priveşte volumul cererii, marja de profitabilitate şi puterea de cumpărare a clienţilor finali, compania a reuşit să meţină şi chiar să înregistreze o mică creştere a cifrei de afaceri şi a profitabilităţii faţă de 2022 pe gama de televizoare şi de telefoane.

„În domeniul business-ului de electronice, trimestrul IV este caracterizat de o creştere a vânzarilor, ceea ce se va reflecta în cifrele realizate în Q4 2023. Este îmbucurător să observăm că, având în vedere proiectele în desfăşurare pe divizia Solar Energy şi cifrele realizate până în prezent pe divizia de electronice, atât pentru compania Visual Fan S.A cât şi pentru grupul din care facem parte,  avem toate motivele să credem că vom atinge previziunile de creştere a BVC-ului pentru 2023, atât la nivelul cifrei de afaceri cât şi la nivelul profitului net, faţă de anul precedent”, transmite CEO-ul.

Visual Fan are o capitalizare de 58,9 mil. lei şi este controlată în proporţie de 82,8% de Florentin-Lucian Peticilă. Acţiunile ALW înregistrează o creştere de 6,5% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 1,2 mil. lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO