Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Visual Fan (Allview) inaugurează centrale fotovoltaice cu o capacitate însumată de peste 3,4 MW, finanţate prin fonduri europene pentru IMM-uri. Acţiunile cresc cu 8% la BVB

Bursă. Visual Fan (Allview) inaugurează centrale...

Autor: Eduard Ivanovici

19.01.2024, 10:46 459

Producătorul de dispozitive electronice Visual Fan (simbol bursier ALW), care deţine brandul Allview, a inaugurat recent noi centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 3,4 MW, reiese dintr-un raport publicat la Bursă.

„Acestea au fost finanţate din fonduri europene pentru IMM-uri şi finalizate în ultimul trimestru al anului 2023. Allview Industry-IMM a fost motorul acestei realizări, furnizând expertiză de top în consultanţă, proiectare, achiziţie şi execuţie”, scriu reprezentanţii Visual Fan.

În prima oră de tranzacţionare de vineri de la BVB, acţiunile ALW se apreciau cu 7,63%, pe fondul unui rulaj de 25.500 de lei, urcând valoarea de piaţă a companiei de la 78,7 milioane la 84,7 milioane de lei. Dinamicile din ultimele 12 luni şi de anul acesta constau în creşteri de 30,7%, respectiv 33,7%.

 

Care sunt proiectele puse recent în funcţiune de Visual Fan, conform unui raport de la BVB:

  • Proiectul Ena Wood din Prahova: Centrala fotovoltaică de 399 kW include invertoare Huawei şi 700 de panouri de 570 W, montate câte două în mod portret pe o structură de susţinere fabricată din oţel zincat.
  • Proiectul Izvorul Muntelui din Bicaz: Sistemul fotovoltaic de 396 kW, montat pe acoperişul clădirii, este alcătuit din 690 de panouri fotovoltaice Tyre-1 de 575 W şi invertoare Huawei.
  • Proiectul Binalia din Arad: Sistemul fotovoltaic de 302 kW, montat pe acoperişul înclinat şi pe cel plan ale clădirilor companiei, include 543 de panouri fotovoltaice de 555 W şi trei invertoare, asigurând un mix optim de performanţă şi durabilitate.
  • Proiectul din Biharia, Bihor: Panourile fotovoltaice Allview ale centralei fotovoltaice de 275,6 kW au fost montate pe acoperişul de tablă al clădirii folosind sisteme speciale de prindere, care asigură stabilitate şi rezistenţă în orice condiţii meteo.
  • Proiectul Panifcom din Botoşani: Sistem fotovoltaic de 130 kW, montat la sol pe o structură din beton armat care nu a necesitat perforarea solului, beneficiază de 237 de panouri Allview de 550 kW, aducând un aport semnificativ la producţia de energie verde.
 

Visual Fan, emitent listat pe piaţa AeRO a Bursei locale, a încheiat primele nouă luni de anul trecut cu afaceri la nivel de grup ce 64,3 milioane de lei, în scădere de la 78,5 milioane în aceeaşi perioadă din 2022, şi un profit net de 3,3 milioane de lei, de la 4,6 milioane în anul precedent.

Capitalul social al companiei este controlat în proporţie de 82,8% de CEO-ul Florentin-Lucian Peticilă

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO