Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Urmează ZF Capital Markets Summit, pe 18 martie, eveniment în care companiile vorbesc despre cum participă bursa în creşterea lor şi care sunt planurile de investiţii în continuare. Ce potenţial de creştere mai au unele dintre acţiunile de pe AeRO care au adus cele mai mari creşteri în 2023? Ce planuri au acestea pentru 2024

Bursă. Urmează ZF Capital Markets Summit, pe 18 martie,...

Autor: Tibi Oprea

08.03.2024, 00:06 371

ZF Capital Markets Summit, cel mai mare eveniment al pieţei de capital din România, ajunge pe 18 martie 2024 la a treia ediţie.

Este locul în care se vor întâlni autorităţi, brokeri, administratori de fonduri, de pensii, companii, investitori şi bănci de investiţii pentru a dezbate cum putem dezvolta mai departe bursa şi piaţa de capital în ansamblu.

După o discuţie cu cele mai mari companii de la Bursa de Valori Bucureşti şi o alta despre companiile care vin din urmă în indicele principal BET, urmează firesc o discuţie cu IMM-urile care au folosit piaţa AeRO pentru a creşte şi a ajunge în liga celor mari.

Printre ele se numără producătorul de software Bento – Intellectually Curious, grupul de firme din zootehnie DN Agrar şi holdingul de materiale de construcţii Roca Industry.

La ZF Capital Markets vom mai discuta despre ce companii vor alege să se finanţeze în 2024 şi cum arată piaţa listărilor, unde sunt cei mai mulţi bani, ce preferinţe au investitorii şi din ce zone aducem investitori noi pentru a creşte în continuare piaţa de capital locală.

Potrivit informaţiilor ZF, sunt cel puţin 15 companii care au vorbit despre intenţia de a-şi lista business-urile la BVB. Cele mai multe dintre acestea vizează o ofertă publică iniţială sau un plasament privat de acţiuni, dar sunt aşteptate şi o serie de emisiuni de obligaţiuni corporative, cea mai notabilă fiind finanţarea 500 mil. euro pe care vrea Romgaz să o facă.

După un maxim post-decembrist cu 23 de listări de acţiuni în 2021, un număr de 11 listări în 2022 şi doar două anul trecut, 2024 ar putea aduce câteva listări de acţiuni, dar cu siguranţă mai multe listări de obligaţiuni. Cum ferestrele de IPO-uri se vor deschide şi închide rapid, este esenţial ca viitorii emitenţi să fie pregătiţi să profite rapid.

Pe 18 martie se vor pune la aceeaşi masă reprezentanţi ai ASF, Ministerului Finanţelor Publice, Trezoreriei Statului, Guvern, Bursei de Valori Bucureşti, dar şi administratori de fonduri de pensii şi de fonduri mutuale, brokeri, analişti, bănci de investiţii, companii mici şi mari şi investitori străini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO