Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Un alt acţionar dezvăluit la Hidroelectrica: fondurile americanilor de la Fidelity au investiţii de 84 mil. lei la compania de energie

Bursă. Un alt acţionar dezvăluit la Hidroelectrica:...

Autor: Liviu Popescu

11.09.2023, 07:00 6777

♦ Fondurile Fidelity cunosc Bursa de Valori Bucureşti, având expunere la mai multe companii, cea mai notabilă fiind investiţia de aproape 100 mil. lei la Banca Transilvania.

Americanii de la Fidelity Management & Research, companie de investiţii cu active de 4.500 de miliarde de dolari în administrare, au devenit acţionari ai producătorului de energie electrică Hidroelectrica (H2O) odată cu listarea companiei la Bursa de Valori Bucureşti în oferta record din iulie 2023.

Astfel americanii au raportat la 31 iulie 2023 o deţnere de 0,17% din Hidroelectrica, adică aproximativ 750.000 acţuni. La preţul de 112,2 lei pentru acţiunile Hidroelectrica la final de iulie 2023, investiţa americanilor la cea mai mare companie listată la Bucureşti era de circa 84 mil. lei. Expunerea lor este publicată în platforma Bloomberg Terminal la categoria acţioariat pentru Hidroelectrica şi agregă toate fondurile prin care investeşte Fidelity.

ZF a scris în ultima perioadă despre noile fonduri care au luat expu­nere la Hidroelectrica, cele mai re­cente materiale analizând Vanguard (0,63% din Hidro) şi East Capital (0,1%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO