Burse - Fonduri mutuale

Bursă. TeraPlast vrea să răscumpere acţiuni proprii de maximum 2,8 mil. lei pentru a fi oferite gratuit angajaţilor şi conducerii. BRK, intermediar

Bursă. TeraPlast vrea să răscumpere acţiuni proprii...

Autor: Tibi Oprea

08.02.2024, 13:03 2202

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP) a anunţat joi la Bursa de Valori Bucureşti că administratorii societăţii au decis să desemneze BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker de acţiuni listat la BVB, să intermedieze răscumpărarea unui număr maxim de 2,76 de milioane de acţiuni în limita unui buget maxim de 2,76 de milioane de lei.

Consiliul de Administraţie al TeraPlast a aprobat demararea procesului de răscumpărare în data de 12 februarie 2024. Preţul minim de răscumpărae va fi egal cu preţul de piaţă de la BVB din momentul efectuării achiziţiei, iar preţul maxim va fi de 1 leu pe actiune. Acţiunile răscumpărate vor fi oferite angajaţilor, membrilor conducerii societăţilor din grup, administratorilor şi directorilor executivi cu titlu gratuit în cadrul unui program stock option plan.

„Plata acţiunilor răscumpărate se face din profitul distribuibil sau din rezervele disponibile ale societăţii, înscrise în ultima situaţie financiară anuală aprobată, cu excepţia rezervelor legale, conform prevederilor art. 103 ind.1 din Legea nr. 31/1990, actualizată”, notează TeraPlast.

Compania are o capitalizare de 1,3 mld. lei şi este controlată în proporţie de 46,8% de Dorel Goia, în timp ce Fondul de Pensii Administrat Privat NN are o deţinere de 12% din capitalul social. Acţiunile TRP înregistrează un avans de 17,9% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 20 mil. lei, arată datele BVB.

TeraPlast a încheiat primele nouă luni din 2023 cu un profit net de 6,8 mil. lei şi venituri de 517 mil. lei. Spre comparaţie, în primele nouă luni din 2022 profitul net a fost de 16,4 mil. lei, iar veniturile de 564 mil. lei. Aşadar, rezultatele la nouă luni din 2023 au scăzut cu 59%, respectiv cu 8%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO