Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Swiss Capital vede acţiunile Aquila Part Prod la 1,33 de lei, adică un randament potenţial de 30%. Analiştii au oferit o recomandare de „strong buy“

Bursă. Swiss Capital vede acţiunile Aquila Part Prod la...

Autor: Tibi Oprea

02.02.2024, 07:00 1551

♦ „Aquila se apropie de un punct de inflexiune“, scriu analiştii.

Analiştii de la Swiss Capital, intermediar de top trei la Bursa de Valori Bucureşti, au oferit o recomandare de „strong buy“ şi un preţ ţintă de 1,33 de lei în următoarele 12 luni pentru acţiunile Aquila Part Prod (simbol bursier AQ), liderul distribuitorilor români de bunuri de larg consum. Calculat la acest target şi la preţul curent, randamentul potenţial ar fi de 30%.

Recomandarea de „strong buy“ indică un potenţial de creştere de peste 30%. La preţul de piaţă, Aquila se tranzacţionează cu discounturi mari faţă de societăţile similare, respectiv la de 6,3 ori EBITDA pentru anul fiscal 2024E, cu 22% sub me­diana de 8,1 ori şi la de 9,9 ori EPS pentru anul fiscal 2024E, cu 43% sub mediana de 17,5 ori a grupului“.

„Depăşind cu mult companiile similare în ceea ce priveşte randamentul fluxurilor de numerar libere, eficienţa capitalului şi a activelor, prezintă o calitate latentă trecută cu vederea în prezent. Şi din scalarea fluxurilor de venituri cu marje mai mari, inclusiv a celor de marcă proprie, până la achiziţiile recent anunţate care stratifică sinergiile, credem că Aquila se apropie de o inflexiune“, scrie Swiss.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO