Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Simtel Team a anunţat afaceri de 213 mil. lei în primele nouă luni din 2023, de trei ori mai mari faţă de perioada similară din 2022. Profitul a crescut de aproape cinci ori, la 16,3 mil. lei

Bursă. Simtel Team a anunţat afaceri de 213 mil. lei...

Autor: Tibi Oprea

20.11.2023, 18:25 1412

Simtel Team (simbol bursier SMTL), companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti şi lider naţional în domeniul energiei regenerabile, a raportat, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 212,8 milioane de lei în primele nouă luni din 2023, o creştere cu 212% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 16,3 milioane de lei, o apreciere cu 371%.

Rezultatele financiare la nivel consolidat includ performanţele înregistrate de Simtel Team, Simtel Solar, entitatea din Republica Moldova în care Simtel deţine întreaga participaţie, precum şi ANT Power Energy şi Agora Robotics, companii în cadrul cărora Simtel Team deţine o participaţie de 51%.

„Performanţa financiară înregistrată în primele nouă luni ale anului evidenţiază angajamentul nostru în ceea ce priveşte dezvoltarea operaţională a companiei. Echipele noastre gestionează un portofoliu impresionant de proiecte în domeniul energiei regenerabile, iar contribuţia adusă de acestea depăşeşte graniţele, prin îmbunătăţirea eficienţei energetice a companiilor locale şi internaţionale. Având în vedere ritmul susţinut de lucru din acest ultim trimestru al anului şi proiectele de investiţii pe care le derulăm, suntem optimişti în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor stabilite la începutul anului, atât la nivel de rezultate financiare, cât şi operaţionale”, spune Mihai Tudor, CEO şi membru executiv al Consiliului de Administraţie al Simtel Team.

La nivel individual, cifra de afaceri a Simtel s-a ridicat la 208,9 milioane de lei în primele nouă luni ale anului, o creştere cu 214% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar profitul net a fost de 15,4 milioane de lei, o majorare cu 467% faţă de primele nouă luni din 2022.

În primele nouă luni din 2023, divizia de energie regenerabilă a companiei a contribuit cu 91% la cifra de afaceri la nivel individual, generând venituri de aproximativ 189,8 milioane de lei, comparativ cu 55,8 milioane de lei generate în primele nouă luni din 2022.

Telecomunicaţiile au contribuit cu 7% la cifra de afaceri, şi au generat venituri de 14,6 milioane de lei în primele nouă luni ale anului, faţă de 10 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ponderea celorlalte linii de business a reprezentat 2% din cifra de afaceri, la nivel individual, acestea generând venituri de 4,2 milioane de lei în perioada analizată comparativ cu 0,7 milioane de lei generate în primele nouă luni din 2022.

În ceea ce priveşte dezvoltarea Simtel, luna aceasta compania a finalizat o investiţie strategică de peste 6 milioane de lei într-un nou spaţiu logistic, în Băicoi, judeţul Prahova, care devine un hub de aprovizionare pentru toate activităţile derulate de grup.

Această investiţie a fost una necesară în vederea eficientizării activităţii companiei. Prin intermediul acestei noi facilităţi, compania va diminua timpii de transport şi distanţele de livrare cu cel puţin 15% comparativ cu situaţia din prezent şi, de asemenea, va optimiza durata de stocare a echipamentelor.

„Într-o lume în continuă schimbare, menţinerea unui echilibru între aspiraţii şi realitatea financiară este un aspect esenţial pentru noi. În cadrul Simtel, gestionăm cu prudenţă resursele noastre, atât financiare, cât şi operaţionale, astfel încât să dezvoltăm o afacere sănătoasă din toate punctele de vedere. Performanţele financiare din ultimii ani demonstrează acest lucru şi reprezintă un indicator clar al potenţialului nostru de creştere consistentă. Totodată, prin investiţiile strategice pe care le derulăm, precum Agora Robotics şi CSS, în care inovaţia reprezintă o componentă esenţială, privim cu încredere şi determinare spre viitor”, spune Iulian Nedea, cofondator şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al Simtel Team.

Simtel Team este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din iulie 2021. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de aproximativ 319 milioane de lei şi este deţinută în proporţii egale de puţin peste 23% de Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău. Acţiunile SMTL înregistrează o creştere de 63% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 23,8 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO