Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Simtel anunţă o investiţie de 6 mil. lei într-un spaţiu logistic de 10.000 mp

Bursă. Simtel anunţă o investiţie de 6 mil. lei...

Autor: Eduard Ivanovici

16.11.2023, 10:47 507

Simtel Team (simbol bursier SMTL), companie românească de inginerie şi lider naţional în domeniul energiei regenerabile, a anunţat finalizarea unei investiţii de şase milioane de lei într-un nou spaţiu logistic în Băicoi, judeţul Prahova, care devine un hub de aprovizionare pentru toate activităţile derulate de grup, conform unui comunicat  de presă.

„Dezvoltarea accelerată a companiei a impus o reconsiderare a tot ceea ce înseamnă fluxurile de achiziţii, aprovizionare şi depozitare a materialelor necesare desfăşurării în condiţii optime a activităţilor noastre zilnice. Una dintre cele mai importante componente este cea reprezentată de spaţiile logistice pe care le utilizăm. Astfel, în vederea eficientizării activităţii companiei, a fost necesară dezvoltarea unui spaţiu logistic nou şi modern, care să răspundă tuturor cerinţelor noastre la nivel de logistică şi aprovizionare, atât pentru perioada actuală, cât şi în următorii ani. Prin intermediul noii facilităţi de depozitare, vom diminua timpii de transport şi distanţele de livrare cu cel puţin 15%, comparativ cu situaţia din prezent şi, de asemenea, vom optimiza durata de stocare a echipamentelor”, spune Mihai Tudor, CEO al Simtel Team.

Spaţiul logistic este construit pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi şi este alcătuit din două clădiri ultramoderne, amenajate conform standardelor de eficienţă energetică, respectiv clasa de eficienţă energetică A+, un spaţiu exterior acoperit şi platforme betonate, se arată în comunicat. Investiţia a fost realizată din resurse financiare proprii şi finanţare bancară.

Depozitele construite au o suprafaţă totală de 1.300 de metri pătraţi, iar platformele betonate de aproximativ 5.000 de metri pătraţi. Una dintre cele două clădiri a fost amenajată pentru a putea găzdui viitoarea linie de producţie roboţi industriali dezvoltaţi de Agora Robotics, unde Simtel deţine o participaţie de 51%.

Investiţia a presupus achiziţionarea terenului, amenajarea acestuia, obţinerea tuturor autorizaţiilor, construirea clădirilor, instalarea utilităţilor şi achiziţionarea utilajelor necesare în vederea operării acestuia.

Simtel a avut un profit net la nivel consolidat de 6,5 milioane de lei la jumătatea anului, plus 119% faţă de S1/2022, şi afaceri de 122,5 milioane de lei, în creştere cu 226%. Acţiunile SMTL s-au apreciat cu 57% anul acesta, pe un rulaj de 23 de milioane de lei şi o capitalizare de 110 milioane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO