Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Roca Industry are undă verde de la ASF pentru transferul pe piaţa principală a BVB şi pentru majorarea capitalului social cu 150 mil. lei

Bursă. Roca Industry are undă verde de la ASF pentru...

Autor: Tibi Oprea

08.12.2023, 15:09 340

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul majorării capitalului social al Roca Industry Holdingrock1 (simbol bursier ROC1), holding cu participaţii în mai multe companii din bricolaj şi materiale de construcţii şi la care Roca Investments are o deţinere de aproape 61%. 

Potrivit unor rapoarte publicate la Bursa de Valori Bucureşti, grupul va derula o ofertă de maximum 150 mil. lei în perioada 11 decembrie 2023-10 ianuarie 2024, prin BT Capital Partners. Un număr de 15 milioane de acţiuni noi vor fi subscrise la un preţ de 10 lei pe unitate. 

Operaţiunea este împărţită într-o majorare de capital prin aport în numerar şi un plasament privat constând în conversia unor creanţe ale Roca Investments împotriva Roca Industry. 

Astfel, acţionarilor înregistraţi în registrul acţionarilor la data de înregistrare 12 iulie le este oferită posibilitatea de a subscrie acţiunile noi pe baza drepturilor de preferinţă pe care aceştia le deţin. Pentru subscrierea unei singure acţiuni noi este necesar un număr de 1,1796382 drepturi de preferinţă. 

Acţiunile noi care rămân nesubscrise după perioada de exercitare a drepturilor de preferinţă vor fi oferite spre subscriere în cadrul unui plasament privat care va fi demarat după trei zile de la finalizarea ofertei. Dacă rămân nesubscrise un număr corespunzător de acţiuni noi în cadrul etapei exercitării drepturilor de preferinţă, Societatea de Investitii Alternative cu Capital Privat Roca Investments va putea subscrie până la 5,64 de milioane de acţiuni noi în valoare totală de 56,4 mil. lei. 

Suma de 45,75 mil. lei deţinută de Roca Investments, în calitate de creditor, impotriva emitentului, în calitate de debitor, constă în preţul prevăzut în contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni din 26 iunie 2023 prin care Roca Industry a cumpărat 3,99 de milioane de acţiuni Electroplast, reprezentând 99,99997% din capitalul social al companiei. Suma de 10,7 mil. lei este o cesiune de creanţă rezultată din contractele de împrumut încheiate de Roca Investments, în calitate de creditor şi Electroplast, în calitate de debitor. 

Orice acţiuni noi care vor rămâne nesubscrise la finalul perioadei de subscriere aferente plasamentului privat vor fi anulate prin decizia Consiliului de Administraţie prin care se constata rezultatele finale ale Majorarii de Capital Social.

„Este preconizat că Admiterea şi tranzacţionarea pe piaţa principală administrată de Bursa de Valori Bucureşti (categoria Standard) a Acţiunilor (inclusiv Acţiunile Noi) vor începe ulterior finalizării operaţiunii de Majorare a Capitalului Social, pe data de sau in jurul datei de 19 februarie 2024. La această dată nu se intenţionează înaintarea niciunei cereri de admitere la tranzacţionare sau cereri cu privire la orice alte tranzacţii cu privire la Acţiunile (inclusiv Acţiunile Noi) pe orice altă platformă de tranzacţionare, cu excepţia Pieţei Reglementate administrate de Bursa de Valori Bucureşti (categoria Standard)”, se mai arată în prospect. 

Roca Industry are 162,8 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 60,8% de Roca Investments. Acţiunile ROC1 se tranzacţionează în scădere cu 8,8% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 17,7 mil. lei, arată datele BVB. 

Holdingul a încheiat primele nouă luni din 2023 cu afaceri de 439,2 mil. lei la nivel consolidat, echivalentul unei creşteri de 7,9% faţă de perioada similară din 2022 o EBITDA de 30,3 mil. lei şi o marjă EBITDA de 6,9%, arată datele din raportul financiar trimestrial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO