Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Prime Transaction estimează că acţiunile Bento, în creştere cu 227% în ultimul an, ar avea o valoare intrinsecă de 12,1 lei, cu 14% sub preţul din piaţă

Bursă. Prime Transaction estimează că acţiunile...

Autor: Eduard Ivanovici

22.03.2024, 07:35 2655

Analiştii casei de brokeraj Prime Transaction au iniţiat acoperirea acţiunilor dezvoltatorului român de software 2B Intelligent Soft (simbol bursier BENTO) cu o valoare intrinsecă estimată de 12,11 lei pe unitate, deci cu 13,5% mai puţin decât preţul de tranzacţionare de 14,1 lei pe acţiune din după-amiaza de ieri, reiese dintr-o analiză publicată pe BVB Research. 

„Piaţa pe care activează Bento este una extrem de fragmentată şi diversificată, iar nişa pe care activează este interconectată cu pieţele internaţionale, aşa că e greu de identificat poziţia acesteia pe piaţă”, spune Prime Transaction. Acţiunile BENTO sunt pe plus cu 227% în ultimul an, avans venit pe fondul contractelor anunţate de societate şi al unor rezultate financiare record. De exemplu, în raportul preliminar pe 2023 se arată că profitul net a urcat cu 133% la 13,1 milioane de lei, iar veniturile s-au majorat cu 64% la 58 de milioane. Cheltuielile de exploatare au atins 42,6 milioane de lei, plus 46%.

„Dezvoltarea din ultimii ani a fost finanţată din fonduri europene, reinvestirea profitului şi majorarea de capital din 2021, riscul financiar fiind practic inexistent”, continuă analiştii. Evaluarea prin metoda DCF (discounted cash flow) a fost mai mare decât cea prin metoda comparaţiei multiplilor de piaţă, în primul caz fiind mai mare şi decât preţul de piaţă, iar în al doilea caz mai mică. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO