Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Melania Amuza pleacă din funcţia de director adjunct al Nuclearelectrica pentru a fi numită director general la RoPower Nuclear, compania de proiect pentru dezvoltarea de reactoare modulare mici pe care Nuclearelectrica o deţine cu Nova Power & Gas

Bursă: Melania Amuza pleacă din funcţia de director...

Autor: Tibi Oprea

29.09.2023, 18:31 957

Producătorul de energie nucleară Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) a anunţat vineri seară la Bursa de Valori Bucureşti că pe 1 octombrie încetează contractul Melaniei Amuza de Director General Adjunct Comercial si Dezvoltare al Nuclearelectrica, având în vedere că aceasta a fost numită în funcţia de Director General al RoPower Nuclear, compania de proiect pentru dezvoltarea Proiectului Reactoarelor Modulare Mici (SMR), deţinută de Nuclearelectrica şi Nova Power & Gas (parte a Grupului E-Infra).

„In calitate de Director General Adjunct Comercial si Dezvoltare al SN Nuclearelectrica SA, dna Melania Amuza a coordonat proiectele majore ale companiei, Retehnologizarea Unităţii 1, Proiectul Unităţilor 3 si 4, Proiectul Instalaţiei de Detritiere si Proiectul reactoarelor modulare mici, dar si alte proiecte de investitii ale SNN, precum proiectul izotopilor medicali. In cadrul companiei RoPower, dna. Melania Amuza va coordona dezvoltarea proiectului SMR NuScale de la Doiceşti, Romania”, notează Nuclearelectrica în raport.

Melania Amuza este absolventă a Universităţii Bucureşti – Facultatea de Drept şi a programului de educaţie executivă “Advanced Management Program pentru Directori” al IAE Business School, Buenos Aires, Argentina. Cu o experienţă de 25 de ani, dintre care peste 10 ani in funcţii de conducere in cadrul unor companii multinaţionale cu afaceri in Romania in domeniul energiei si oil&gas, Melania Amuza a gestionat mari proiecte de investiţii, securizare de finanţare si M&A, in special in domeniul energetic.

„În cadrul SNN, dna Amuza a gestionat proiectele complexe de investiţii, securizarea finanţării, strategia comerciala a companiei în relaţie cu piaţa de energie.  Nuclearelectrica ii mulţumeşte doamnei Melania Amuza pentru profesionalism, implicare si rezultate pe perioada ocupării funcţiei de Director General Adjunct Comercial si Dezvoltare”, completează compania.

Nuclearelectrica are 14,4 mld. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 82,5% de statul român, prin Ministerul Energiei. Acţiunile SNN înregistrează o creştere de 14% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 353 mil. lei, arată datele BVB.

Operatorul centralei de la Cernavodă a încheiat primele şase luni ale anului cu venituri din exploatare de 3,7 miliarde lei, în creştere cu 20%, şi un profit net de 1,28 miliarde lei, cu 5,6% mai mare decât în perioada similară din 2022, potrivit raportului financiar semestrial publicat la BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO