Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Martin Bernstein părăseşte Comitetul Reprezentanţilor Fondului Proprietatea

Bursă. Martin Bernstein părăseşte Comitetul...

Autor: Eduard Ivanovici

15.04.2024, 15:33 249

Franklin Templeton International Services, administratorul Fondului Proprietatea, a anunţat că, pe 12 martie, Martin Bernstein a notificat FP cu privire la demisia sa din funcţiile deţinute în cadrul Comitetului Reprezentanţilor şi al Comitetelor Consultative ale companiei listate la Bursa de Valori Bucureşti.

„Încetarea contractului de mandat va deveni efectivă cel târziu la data de 12 iulie 2024 (respectiv, trei luni de la data notificării). Numirea unui nou membru al comitetului va fi pe ordinea de zi a următoarei adunări generale ordinare a acţionarilor Fondului care va fi convocată de către administratorul fondului”, conform unui raport de la BVB. 

Domiciliat în statul american Connecticut, Martin F. Bernstein este din 2021 manager de investiţii private la furnizorul de servicii de business B. Riley Financial. Anterior, a fost director şi analist la firma de private equity Anchorage Capital, respectiv la compania de management al investiţiilor Bocage Capital, se arată pe site-ul oficial FP. 

Născut în 1986 în Washington DC, Bernstein şi-a finalizat studiile universitare în 2009 la Colegiul Dartmouth din New Hampshire, SUA, de unde a obţinut o diplomă în istorie. 

El a fost propus în Comitetul Reprezentanţi FP de SPCP Luxemburg Strategies, entitate controlată de Silver Point Capital, unul dintre cei mai mari acţionari ai Fondului, cu sediul tot în Connecticut. 

Toamna trecută, Franklin Templeton, care gestionează Fondul Proprietatea de 14 ani, a primit încă un an de mandat de administrare, aşa cum a intenţionat Ministerul Finanţelor în calitate de acţionar al FP, şi nu patru ani, aşa cum voiau grupul american şi Fondul. Eduard Ivanovici

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO