Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Investimental ajunge la 1.000 de investitori de retail, care gestionează aproape 3.200 de conturi de tranzacţionare

Bursă. Investimental ajunge la 1.000 de investitori de...

Autor: Tibi Oprea

28.02.2024, 11:20 1047

Investimental, cel mai nou broker de pe piaţa de capital din România, a ajuns la 1.000 de clienţi de retail în România. Cei 1.000 de investitori de retail ai Investimental gestionează în mod colectiv aproape 3.200 de conturi de tranzacţionare, investind atât pe piaţa din România, cât şi pe cea din SUA.

„Atingerea pragului de 1.000 de clienţi în mai puţin de şapte luni, mai devreme decât estimasem iniţial, reprezintă o dovadă a cererii pentru oferta noastră unică, ce îmbină educaţia cu strategiile de investiţii pe termen lung. Sentimentul pozitiv înregistrat anul trecut la nivelul pieţei, inclusiv listarea istorică a Hidroelectrica, a încurajat un număr mare de persoane să-şi înceapă parcursul investiţional. Suntem mândri că atât de mulţi investitori noi aleg Investimental, atraşi nu doar de avantajele pe care le oferim, ci şi de sprijinul excepţional oferit de echipa noastră de suport. Angajamentul nostru faţă de educaţie, împreună cu eforturile noastre continue de a inova şi de a îmbunătăţi oferta de produse – inclusiv mult aşteptata lansare a unui nou ETF pe bursa locală, facilitatea MultiCont, tranzacţionarea extinsă sau acţiunile fracţionare - caracteristici unice pentru un broker autohton, rămân priorităţi în cadrul procesului nostru de dezvoltare. Prin concentrarea pe aceste aspecte, suntem încrezători că vom răspunde nu doar nevoilor clienţilor noştri actuali, dar vom atrage şi noi clienţi, contribuind la formarea unei comunităţi în expansiune de investitori informaţi şi motivaţi”, spune Mihaela Bîciu, CEO al Investimental.

Dezvoltarea accelerată a Investimental reflectă tendinţa generală de pe piaţa românească, aşa cum reiese din raportul Fondului de Compensare a Investitorilor, care indică o creştere de 34% a conturilor de tranzacţionare active la Bursa de Valori Bucureşti în 2023, acestea ajungând la 178.545 la sfârşitul lunii decembrie 2023.

„Atingerea acestei borne în doar şapte luni de la lansarea companiei nu numai că subliniază poziţia în creştere a Investimental pe piaţa locală de capital, dar evidenţiază şi interesul tot mai mare în rândul românilor de a explora oportunităţile de investiţii atât de pe Bursa de Valori Bucureşti, cât şi de pe piaţa bursieră din SUA”, notează brokerul.

Investimental transmite faptul că funcţionalitatea MultiCont oferită de Investimental, o premieră pe piaţa românească de capital, care le permite investitorilor să urmărească diverse strategii sau să deschidă conturi pentru copiii lor, a fost primită extrem de bine de către clienţi.

Conform datelor Investimental, valoarea totală a portofoliilor clienţilor în primele şapte luni de la lansare este de 10 milioane euro. Analiza distribuţiei rulajelor subliniază o orientare către piaţa locală, cu 63% realizat pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în timp ce restul de 37% se concentrează pe piaţa de capital din SUA.

„În prezent, 44% dintre clienţii Investimental au mai puţin de un an de experienţă în domeniul investiţiilor. În procesul de dezvoltare a strategiilor de investiţii ale noilor veniţi în piaţă, la momentul lansării, Investimental a introdus InvestiMentor, un program educaţional inovator compus din 12 module, conceput pentru a reduce comisioanele de tranzacţionare pentru participanţi, stimulând astfel învăţarea şi dezvoltarea. Până în prezent, clienţii au finalizat peste 550 de module InvestiMentor, beneficiind de comisioane reduse pentru perioade de până la 360 de zile şi dobândind cunoştinţe benefice despre strategii eficiente de investiţii”, scrie Investimental.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO