Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Infinity Capital Investments ţine profitul din 2023 pentru investiţii. Fără dividende de la fondul care are cele mai mari trei deţineri la Banca Transilvania, BRD şi Petrom

Bursă. Infinity Capital Investments ţine profitul din...

Autor: Tibi Oprea

22.03.2024, 07:00 929

♦ Este posibil ca băncile din portofoliu să nu propună distribuirea de dividende aferente unor exerciţii financiare viitoare, transmite Infinity.

Infinity Capital Investments (simbol bursier INFINITY), una dintre cele cinci societăţi de investiţii financiare de la Bursa de Valori Bucureşti, cu o capitalizare de 932 mil. lei şi active de 3 mld. lei, a propus adunării generale ordinare a acţionarilor din 17 aprilie repartiza­rea profitului net din 2023 pentru surse proprii în vederea susţinerii viitoarelor investiţii.

Societatea a realizat anul trecut venituri totale de 100,7 mil. lei şi a avut cheltuieli totale de 23,4 mil. lei, iar profitul net s-a ridicat la 67,7 mil. lei, cu 329% peste valoarea bugetată pentru 2023, ca urmare, în principal, a dividendelor consistente primite de la OMV Petrom (48,7 mil. lei brut) şi de la Banca Transilvania (31,4 mil. lei brut). „În anul 2023, dividendele încasate de Infinity Capital Investments S.A. de la OMV Petrom şi Banca Transilvania au reprezentat, cumulat 79,52% din veniturile Infinity Capital Investments S.A.“, scrie societatea într-un raport.

Reformele aduse cadrului de reglementare (cerinţele MREL şi cerinţele adiţionale care vor rezulta în urma implementării uniforme la nivel european a ultimelor modificări aduse cadrului Basel III) vor necesita în următorii ani capital şi eforturi suplimentare din partea băncilor, iar taxarea ar putea afecta eficienţa implementării acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO