Burse - Fonduri mutuale

Bursă. În ce ETF-uri investesc românii pe platforma de tranzacţionare XTB

Bursă. În ce ETF-uri investesc românii pe platforma de...

Autor: Eduard Ivanovici

02.02.2024, 00:04 5436

iShares Core MSCI World UCITS este cel mai utilizat ETF (fond tranzacţionat la bursă) de către români pe platforma de trading XTB. Fondul este bazat pe indicele global MSCI World, care monitorizează acţiuni din 23 de pieţe de capital dezvoltate. 

„Dacă în anul 2020, 26% dintre investitorii XTB din România alegeau ETF-urile, procentul a crescut în 2023 la 44,5%. Un alt indicator pentru preferinţa faţă de ETF-uri este acela că jumătate dintre clienţii noi au debutat cu acest tip de active pentru planul lor de investiţii”, conform unui comunicat al XTB. 

Pe locul doi este iShares Core MSCI EM, care urmăreşte acţiuni din pieţe emergente, statut deţinut şi de România în indicii FTSE Russell, dar nu şi în indicii Morgan Stanley Capital International. Fondul este urmat de iShares core S&P 500, ETF ce replică dinamica indicelui S&P 500, reprezentativ pentru Wall Street, cea mai mare piaţă de capital din lume. Benchmarkul a crescut cu aproximativ 24% anul trecut, faţă de 32% pe indicele local BET şi 20% pe MSCI World. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO