Burse - Fonduri mutuale

Bursă. GDF International vrea să cumpere participaţia de 12% la Engie România de la Fondul Proprietatea pentru 87 mil. euro

Bursă. GDF International vrea să cumpere participaţia...

Autor: Tibi Oprea

11.12.2023, 19:03 725

Fondul Proprietatea (FP) a anunţat luni seară la Bursa de Valori Bucureşti că Franklin Templeton International Services, în calitatea de administrator al Fondului, a primit o ofertă fermă din partea GDF International, acţionarul majoritar al Engie Romania, de cumpărare a deţinerii Engie pentru suma de 87 mil. euro.

„Ofertă fermă din partea GDF International S.A., acţionarul majoritar al Engie Romania S.A. („Oferta), în legătură cu o potenţială vânzare a întregii deţineri a Fondului Proprietatea în capitalul social al Engie Romania S.A. (“Societatea”), pentru suma de 87 milioane euro. Orice potenţială tranzacţie este condiţionată de acordul cu privire la termenii contractului de vânzare – cumpărare de acţiuni şi orice condiţii suspensive, care vor include aprobarea tranzacţiei de către acţionarii Fondului. Alte anunţuri vor fi făcute pe măsură ce şi când va fi relevant”, transmite FP în raportul de la BVB.

Fondul Proprietatea deţine în prezent 11,99% din capitalul social al Engie Romania, reprezentând 14,53% din VAN-ul Fondului la 31 octombrie 2023. Pe baza raportului de evaluare la 31 mai 2023 (prin aplicarea metodei de piaţă bazată pe multiplul de EBITDA derivat din analiza companiilor comparabile cotate pe piaţa de capital), FP a evaluat deţinerea la Engie România în raportul financiar aferent primelor nouă luni din 2023 la 490 mil. lei (circa 99 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO