Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Dr. Fischer Dental, producător de tehnică dentară listat la Bursa de la Bucureşti, anunţă profit net de 580.000 de lei şi afaceri de 7,3 mil. lei în primele şase luni din 2023

Bursă. Dr. Fischer Dental, producător de tehnică...

Autor: Tibi Oprea

29.09.2023, 16:44 293

Dr. Fischer Dental (DENT), liderul producătorilor din piaţa tehnicii dentare din România, intrat la tranzacţionare la Bursa de la Bucureşti în februarie 2022, a încheiat prima jumătate din 2023 cu un profit net de 578.800 de lei, în urcare cu 204% faţă de rezultatul net din S1/2022, la afaceri de 7,3 mil. lei, cu 44% mai mari, conform datelor din raportul financiar semestrial publicat la BVB.

„În primele şase luni ale acestui an, am reuşit să creştem profitul net consolidat de trei ori peste nivelul raportat în prima jumătate a anului 2022. Am obţinut profit net la nivelul tuturor companiilor din grup”, scrie Dr. Antoaneta Fischer, preşedintele consiliului de administraţie şi CEO, în scrisoarea către acţionari.

În martie 2023, compania a realizat a doua achiziţie, cea a unui laborator de tehnică dentară în Germania, prin filiala Dr. Fischer Dental GmbH. Laboratorul este situat în oraşul Bergisch-Gladbach, în landul Nordrhein-Westfalen şi oferă companiei acces atât la piaţa serviciilor stomatologice din Germania, cât şi la pieţele ţărilor învecinate.

„Acest pas reprezintă încă o confirmare a planului nostru de acţiune asumat prin Memorandumul de listare la Bursa de Valori Bucureşti. În luna aprilie, acţionarii au aprobat primul dividend de după listarea acţiunilor la bursă”, adaugă Dr. Antoaneta Fischer.

Dr. Fischer Dental are 22,8 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 74,6% de Dr. Fischer and Partners, companie controlată în proporţie de 99,5% de Antoaneta Cristina Fischer. În acelaşi timp, Elise Danielle Fischer şi Ingrid Adela Caroline Fischer deţin fiecare 4,99% din capitalul social.

Acţiunile DENT se tranzacţionează pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în creştere cu 21% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 340.000 de lei, arată datele BVB. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO