Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Din maxim în maxim: Indicele BET creşte cu 0,4% marţi la 15.140 de puncte. Acţiunile Hidroelectrica, OMV Petrom şi Electrica, o treime din lichiditatea totală

Bursă. Din maxim în maxim: Indicele BET creşte cu 0,4%...

Autor: Eduard Ivanovici

12.12.2023, 18:06 209

Într-o şedinţă în care aproape toţi indicii de la Bursa de Valori Bucureşti au înregistrat creşteri, benchmark-ul BET s-a apreciat cu 0,41% şi a trecut în premieră peste pragul de 15.100 de puncte, un nou record.

De altfel, BET a consemnat cinci maxime istorice în ultimele şapte şedinţe de tranzacţionare şi a ajuns la o dinamică de plus 29,8% de la începutul anului până în prezent. Indicele a încheiat şedinţa de azi la 15.141,1 puncte, conform datelor BVB.

Marţi, lichiditatea pe întreg segmentul de acţiuni a fost de 85 de milioane de lei, în urcare cu 21% faţă de rulajul din prima şedinţă a săptămânii. Împreună, acţiunile Hidroelectrica (H2O), OMV Petrom (SNP) şi Electrica (EL) au reprezentat peste o treime din total.

BETAeRO, indice consultativ pentru pepiniera segmentului principal, a înregistrat o pierdere de 0,04%. În rest, au fost afişate numai creşteri, de la 0,18% pe BET-BK, de referinţă pentru administratorii de fonduri, la 0,4% în cazul BET-NG, care include companiile din energie şi utilităţi.

Dinamica la nivel european, reflectată de Stoxx 600, era de minus 0,1%. La Madrid, IBEX-35 pierdea 0,6%, în timp ce indicii DAX din Germania şi CAC 40 din Franţa creşteau cu 0,1%. În Statele Unite, la deschiderea şedinţei de pe Wall Street, principalii indici afişau aprecieri de 0,1%-0,3%, potrivit MarketWatch.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO