Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor vrea să atragă 3 mil. euro printr-o emisiune de obligaţiuni intermediată de TradeVille

Bursă. Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer &...

Autor: Eduard Ivanovici

09.02.2024, 10:15 1144

Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP), primul dezvoltator imobiliar listat pe piaţa de capital românească, a anunţat derularea unei oferte publice de vânzare de obligaţiuni nominative, dematerializate, necondiţionate, negarantate şi neconvertibile, conform unei hotărâri a acţionarilor din aprilie 2023 şi unei decizii a consiliului de administraţie de toamna trecută.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat prospectul privind oferta prin intermediul căreia Impact vrea să atragă 3 milioane de euro. Valoarea nominală a unei obligaţiuni este de 100 de lei pe titlu, iar subscrierile vor avea loc între 12 şi 23 februarie. Obligaţiunile vor fi listate la BVB sub simbolul IMP27E.

„Rata cuponului este fixă pe durata de viaţă a Obligaţiunilor şi se va situa în intervalul 9% - 10%/an. Cupoanele vor fi plătibile semestrial (…) Oferta Publică de Vânzare va avea ca Intermediar SSIF TradeVille SA”, scriu reprezentanţii Impact.

Acţiunile IMP sunt pe minus cu 30% în ultimul an, pe un rulaj de 17,3 milioane de lei şi o capitalizare de aproximativ 600 de milioane de lei. Din acţionariat fac parte Gheorghe Iaciu (58,8% din capitalul social) şi Adrian Andrici (18,3%), potrivit BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO