Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti deruleaază în noiembrie un roadshow prin care va prezenta soluţii de dezvoltare mediului de business

Bursa de Valori Bucureşti deruleaază în noiembrie un...

Autor: Eduard Ivanovici

27.10.2022, 16:20 397

Bursa de Valori Bucureşti şi partenerii săi din programul Made in Romania, proiect care îşi propune să identifice şi să promoveze antreprenoriatul românesc, derulează în noiembrie un roadshow în cele mai importante patru centre economice ale României.

Astfel, BVB va prezenta antreprenorilor soluţii pentru continuarea dezvoltării companiilor într-o perioadă plină de provocări pentru mediul de afaceri, se arată într-un comunicat de presă al BVB.

„Made in Romania este programul principal dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti pentru antreprenori şi suntem mândri să putem spune că are rezultate vizibile încă din 2019. De la debutul programului, un număr de 16 companii au venit la bursă cu acţiuni sau obligaţiuni, iar rundele de finanţare derulate de acestea însumează peste 212 milioane euro. Bursa este un canal viabil de finanţare pentru antreprenori, chiar şi în condiţii mai tensionate, aşa cum a fost pandemia sau inflaţia galopantă şi aşteptările investitorilor cu privire la o frânare a creşterii economice atât în România, cât şi în alte economii dezvoltate. Dar, acesta poate fi un moment propice pentru cei atenţi să identifice şi să beneficieze de oportunităţile pe care le aduce orice criză”, spune Radu Hanga, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB.

 

Cele patru workshop-uri vor fi organizate în următoarele oraşe:

 
  • Cluj-Napoca, joi, 3 noiembrie, ora 9:00
  • Timişoara, joi, 10 noiembrie, ora 9:00
  • Iaşi, joi, 17 noiembrie, ora 9:00
  • Bucureşti, joi, 24 noiembrie, ora 9:00
 

„Pentru a ajunge la banii investitorilor, companiile trebuie să se alinieze la anumite reguli de guvernanţă corporativă care sunt urmate şi de companiile listate, atât cele din România, cât şi cele din străinătate. Această guvernanţă corporativă poate fi tradusă mai uşor prin «Reguli pentru dezvoltarea sănătoasă a companiilor», iar aici intervine Made in Romania, pentru că alături cu partenerii noştri ghidăm companiile pe această cale spre guvernanţă corporativă şi spre o dezvoltare eficientă şi, implicit, spre banii finanţatorilor, fie ei business angels, bănci, fonduri de investiţii sau investitori pe piaţa de capital. Un alt beneficiu al acestui program este vizibilitatea pe care le-o oferă companiilor, atât în mass media, dar putem spune ca prin Made in Romania, am reuşit să creăm un ecosistem unde companiile îşi pot găsi şi parteneri de afaceri, consultanţi în diverse arii de activitate, precum şi diverse alternative de finanţare”, adaugă Adrian Tănase, directorul general al BVB.

La discuţii sunt invitaţi membrii top managmentului companiilor, acţionarii, directorii generali, directorii financiari, precum şi departamentele IT, juridic, audit şi contabilitate, cât şi echipele de business development.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO