Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti sparge un nou record istoric prin prisma BET, pe tranzacţii de 102 mil. lei. Petrom a asigurat un sfert din rulaj

Bursa de la Bucureşti sparge un nou record istoric prin...

Autor: Tibi Oprea

20.03.2024, 18:27 583

Indicele principal BET al Bursei de la Bucureşti a urcat cu 0,7% în şedinţa de tranzacţionare de miercuri, 20 martie, atingând al treilea maxim istoric consecutiv, potrivit datelor BVB.

Dinamica indicelui a fost determinată în principal de aprecierea acţiunilor Electrica (4%), Banca Transilvania (1,9%), Romgaz şi Transport Trade Services (1,5%).

De altfel, cea mai mare bancă din piaţa locală a ajuns miercuri la o evaluare record de aproape 22 mld. lei, având de la începutul acestui an o creştere de 13,4%, pe fondul unor tranzacţii de 479 mil. lei.

La polul opus, au scăzut acţiuni ca Bursa de Valori Bucureşti (minus 1,6%), TeraPlast (minus 1,2%), Fondul Proprietatea şi Sphera Franchise Group (minus 0,7%).

Lichiditatea totală s-a ridicat la 102 mil. lei, uşor sub media zilnică de tranzacţionare, iar cele mai lichide acţiuni au fost OMV Petrom (26,3 mil. lei), Banca Transilvania (23,3 mil. lei) şi Electrica (8,6 mil. lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO