Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti continuă seria de maxime istorice şi urcă miercuri cu 1%. Tranzacţii de 160 mil. lei, peste media zilnică, din care jumătate cu acţiuni Petrom, Hidroelectrica şi Fondul Proprietatea

Bursa de la Bucureşti continuă seria de maxime istorice...

Autor: Tibi Oprea

20.09.2023, 18:45 380

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 1% în şedinţa de tranzacţionare de miercuri, dinamică reflectată prin indicele principal BET, continuând seria de maxime istorice începută în urmă cu două săptămâni. Astfel, BET s-a apreciat pentru a treia şedinţă la rând, la o valoare record de 14.466 de puncta, arată datele BVB.

Din cele 14 sesiuni din luna septembrie de până acum, prima ligă bursieră de la Bucureşti a scăzut doar în trei, avansul cumulat fiind de peste 9%, conform calculelor realizate de ZF. Toţi indicii bursieri locali s-au apreciat miercuri. Din rândul companiilor din BET, patru au fost pe minus, trei la acelaşi preţ cu cel din şedinţa anterioară şi restul pe plus.

Cele mai mari creşteri din BET au fost înregistrate de Bursa de Valori Bucureşti (2,9%), Fondul Proprietatea (2,8%), Banca Transilvania (1,9%), Transgaz şi Transelectrica (1,4%), OMV Petrom (1,1%), Hidroelectrica şi Nuclearelectrica (1%). La polul opus, au scăzut Transport Trade Services (minus 3,7%), TeraPlast (minus 2,7%), One United Properties (minus 0,6%) şi Digi Communications (minus 0,3%).

Lichiditatea totală s-a ridicat la 160 de milioane de lei, peste media zilnică de tranzacţionare de 145 de milioane de lei, iar jumătate din rulaj a fost asigurat de tranzacţiile cu acţiuni Petrom (35 mil. lei), Hidroelectrica (31 mil. lei) şi FP (16 mil. lei).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO