Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti a urcat cu aproape 9 mld. lei în capitalizare în ianuarie, lună în care trecuse la un moment dat în teritoriu negativ de la începutul anului

Bursa de la Bucureşti a urcat cu aproape 9 mld. lei în...
05.02.2024, 07:00 159

Hidroelectrica, peste 40% din lichiditatea întregii pieţe de acţiuni de pe segmentul principal Un singur indice local a înregistrat pierderi luna trecută  BET, dinamică sub cea la nivel european, dar peste cea la nivel global.

Evaluarea cumulată a compa­niilor listate la Bursa de Valori Bucureşti a crescut cu 8,8 mld.  lei în prima lună a anului, de la 309,1 miliarde la 317,9 miliarde de lei pe fondul unei aprecieri de 0,9% pe indicele de referinţă BET, arată calculele realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Benchmarkul a înregistrat la un moment dat cinci maxime istorice consecutive, cel mai recent record fiind cel din 15 ianuarie, respectiv 15.803 puncte. Ulterior, piaţa a scăzut pe fondul deprecierilor înregistrate de Hidroelectrica (minus 9,5% între 16 şi 23 ianuarie), venite ca urmare a unor rapoarte de analiză nefavorabile, redactate de giganţi bancari americani precum Morgan Stanley şi Citi, care au retrogradat acţiunile companiei de stat şi au oferit preţuri-ţintă în scădere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO