Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucureşti a deschis ziua în uşoară scădere pe lichiditate foarte redusă

Autor: Monica Juganaru - Mediafax

09.02.2012, 10:50 84

Bursa de la Bucureşti consemna o scădere de 0,42%% la deschiderea şedinţei de joi, deşi marile pieţe europene aveau o creştere uşoară, însă lichiditatea era foarte redusă.

După primele 20 de minute, cele mai lichide zece acţiuni plasau indicele BET cu 0,39% sub nivelul de miercuri, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, era în coborâre cu 1,16%.

Totodată, acţiunile celor cinci SIF-uri şi titlurile Fondului Proprietatea (FP) plasau indicele BET-FI cu 0,09% sub nivelul de referinţă.

La ora 10:20, indicele extins al Bursei, BET-XT, era în scădere cu 0,28%. Indicele reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi FP.

Rulajul de pe segmentul de acţiuni era de doar 832.000 lei (191.000 euro), mult sub lichiditatea din primele 15 minute de tranzacţionare de miercuri, când investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 3,4 milioane lei (785.000 de euro).

Bursele europene au deschis joi în urcare, investitorii pariind pe un deznodământ pozitiv al negocierilor din Grecia privind măsurile de austeritate şi de reformă cerute de instituţiile financiare internaţionale şi partenerii europeni în schimbul unui nou acord de ajutor extern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO