Burse - Fonduri mutuale

Bursă. De fiecare dată în ultimii ani când indicele BET a urcat cu mai mult de 30%, anul următor a fost pe minus. Până acum în 2023 indicele are plus 33%. Cum se arată 2024

Bursă. De fiecare dată în ultimii ani când indicele...

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

29.12.2023, 22:00 23514

Cu patru rânduri de alegeri în faţă şi incertitudine economică, anul viitor va fi „cu suişuri şi coborâşuri“, spune un broker  „Trăim într-o mare de ştiri pozitive, dar pericolele există şi chiar bat la uşă“, spune altul.

Anul 2024 va fi unul în care două forţe mitologice pentru Bursa de Valori Bucureşti se ciocnesc: cu o creştere de 30% în 2023, anul care vine prevesteşte scădere, dar alegerile – primării, parlamentare, prezidenţiale, europarla­mentare – ar trebui să aducă creşteri.

Cert este că la evaluările de acum companiile listate la Bucureşti sunt în linie sau mai scumpe cu cele de afară, comparativ cu situaţia din urmă cu câţiva ani când erau subevaluate, şi că bursa atinge maxime după maxime, ceea ce îi determină pe unii analişti să spună că o corecţie ar fi sănătoasă pentru că ar permite reintrarea la evaluări mai scăzute.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO