Burse - Fonduri mutuale

Bursa creşte accelerat marţi şi se pregăteşte să închidă la un nou maxim istoric, al doilea în tot atâtea zile. Avans de 5,7% de la început de an pentru BET, peste media la nivel european

Bursa creşte accelerat marţi şi se pregăteşte să...

Autor: Eduard Ivanovici

05.03.2024, 17:01 132

La aproape 16.300 de puncte ajungea indicele de referinţă BET cu o oră înainte de închiderea şedinţei de tranzacţionare de marţi, 5 martie 2024, marcând astfel un nou maxim intra-day pentru Bursa de Valori Bucureşti.

Evoluţia venea pe fondul unor aprecieri de 2,9% pe Purcari (WINE), 1,8% la Banca Transilvania (TLV), 1,3% pentru OMV Petrom (SNP), 1,1% la BRD – Groupe Société Générale (BRD) şi 1% pe Nuclearelectrica (SNN). Dacă BET va închide ziua pe plus, va înregistra al doilea maxim istoric la rând.

Din toţi indicii, doar BET-FI afişa pierdere, respectiv 1%. În rest, creşterile ajungeau la 0,3% pe BETAeRO, 0,45% în cazul BET-BK, 0,6% pe BET-NG şi 0,8% pentru ROTX, arată datele agregate de ZF de la BVB.

De la început de an, indicele principal BET afişează un avans de 5,7%, peste dinamica de 3,8% la nivel european, reflectată de indicele Stoxx 600. Alte burse din estul continentului, precum cele din Polonia şi Ungaria, înregistrează aprecieri de 3,4%, respectiv 9,1%, conform MarketWatch.

Lichiditatea pe toate instrumentele financiare de la BVB însuma 66,2 milioane de lei la ora redactării ştirii, în linie cu media zilnică anuală din 2024. Anul trecut, media a fost de 153 de milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO