Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Compania de inginerie şi tehnologie Simtel Team cooptează trei executivi la conducerea departamentelor operaţionale, de vânzări şi marketing

Bursă: Compania de inginerie şi tehnologie Simtel Team...

Autor: Cristina Bellu

18.01.2024, 09:53 1626

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti şi jucător în domeniul energiei regenerabile, anunţă cooptarea a trei executivi la conducerea departamentelor operaţionale, de vânzări şi marketing.

Astfel, Robert Lucian Dragotoiu a fost numit Director de Operaţiuni Inginerie şi Implementare, Florin Alpopi a fost numit Director de Vânzări, iar Ana Maria Mihăilescu a fost numită Director de Marketing.

În plus, în cadrul grupului au avut loc şi două promovări, Ana Nedea fiind numită Director de Strategie şi Dezvoltare de business şi PMO, în timp ce Alina Vilău preia funcţia de Director de Inovare şi Digitalizare.

„Schimbările strategice în cadrul echipei noastre de conducere reprezintă un pas crucial pentru Simtel în drumul nostru de a ne consolida rolul de lider în domeniul energiei regenerabile în România”, spune Mihai Tudor, CEO Simtel.

Robert Lucian Dragotoiu este un executiv cu peste 20 de ani de experienţă în implementarea şi coordonarea de proiecte diverse în companii naţionale şi internaţionale din sectoare precum energie, petrol şi gaze, utilităţi şi industria farmaceutică. Înainte de a se alătura Simtel, Robert Lucian Dragotoiu a deţinut diferite roluri de conducere în companii precum, Intec Energy Solutions, AECOM România, Honeywell, OMV Petrom sau Rompetrol. În cadrul Simtel, Robert Lucian Dragotoiu va fi responsabil de coordonarea tuturor operaţiunilor legate de proiectele de implementare şi inginerie.

Florin Alpopi, noul Director de Vânzări, deţine o experienţă de peste 20 de ani în business management, strategii şi dezvoltare de business, precum şi management de portofoliu. Florin Alpopi a activat timp de 18 ani în Canada, unde a dezvoltat afacerile unor companii din domenii diverse, precum construcţii, energie şi aviaţie. Printre acestea se numără Lafarge, TransAlta, North American Construction Group, Shell şi Westjet. Anterior Simtel, Florin Alpopi a deţinut funcţia de Director de Vânzări şi Marketing în cadrul Altur S.A. În cadrul Simtel, acesta va coordona activitatea comercială la nivel de grup.

Ana Maria Mihăilescu este un executiv cu peste 20 de ani de experienţă în coordonarea activităţilor de marketing şi comunicare în companii multinaţionale din sectorul financiar-bancar şi start-up-uri de tehnologie. De-a lungul carierei sale profesionale, Ana-Maria Mihăilescu a coordonat activitatea de marketing şi comunicare în companii precum  BRD Groupe Société Générale, Raiffeisen Bank, Up România. Înainte de a se alătura Simtel, Ana Maria Mihăilescu a condus departamentul de Marketing şi Comunicare al start-up-ului de tehnologie din domeniul medical, Beesers.

În ceea ce priveşte promovările, noul Director de Strategie şi Dezvoltare, Ana Nedea, activează în cadrul Simtel de peste 11 ani, perioadă în care a construit departamentul de energie al companiei şi a transformat Simtel în opţiunea numărul unu în România pentru investitorii în energie verde. În noua sa poziţie, Ana Nedea va fi responsabilă de extinderea şi consolidarea parteneriatelor existente şi atragerea de noi clienţi în portofoliul companiei, precum şi lansarea de noi linii de business care vor completa ecosistemul Simtel.

Alina Vilău, care preia funcţia de Director de Inovare şi Digitalizare, activează în cadrul Simtel de peste 15 ani, perioadă în care a fost implicată în gestionarea şi asigurarea implementării cu succes a proiectelor de telecomunicaţii ale companiei în toate etapele aferente dezvoltării acestora. În noua sa poziţie, Alina Vilău va fi responsabilă de analiza tehnologiilor prezente şi a tendinţelor din piaţa de profil, pentru a propune soluţii inovatoare care vor automatiza şi digitaliza activitatea la nivel de grup, în vederea eficientizării operaţiunilor şi creşterea performanţei şi a calităţii serviciilor furnizate de Simtel.

Totodată, Bogdan Lebu a fost numit Director de Marketing la nivelul companiilor de tehnologie din portofoliul Simtel – ANT Energy, Custom Soft Solutions (CSS) şi Agora Robotics. Acesta va fi responsabil de elaborarea şi implementarea strategiilor de marketing pentru cele trei companii. Bogdan Lebu are peste 20 de ani de experienţă în marketing, dezvoltarea afacerilor, strategie, operaţiuni cu clienţi şi management CX dobândită în companii din sectoare diverse, precum Orange, Baxi,  I.D. Sarrieri, Fortuna şi Creatopy.

Simtel este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din iulie 2021, iar în prezent, are o capitalizare de piaţă de aproximativ 450 de milioane de lei. Compania furnizează servicii de operare şi mentenanţă pentru parcuri fotovoltaice care însumează peste 275 MWp instalaţi şi produc anual 352.000 de MWh, corespondentul consumului a 106.000 de locuinţe într-un an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO