Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Ce se mai aude de dividendul special al Petrom?

Bursă. Ce se mai aude de dividendul special al Petrom?

Autor: Liviu Popescu

12.05.2023, 07:00 4497

Cu o corecţie pe 12 mai a acţiunilor Petrom (SNP) pe fondul datei ex-dividend, unii investitori vor acumula în portofoliu ca urmare a promisiunii celei mai mari companii din România de a mai distribui o rundă de dividende şi în contextul în care taxa pe solidaritate a fost redusă substanţial la intervenţia lui Iohannis.

Această taxă era luată în vizor de investi­tori întrucât diminua şansele de o distribuire specială de dividende, diferită faţă de cea din profitul net, însă modificările recente, prin diminuarea taxei de la 5-6 mld. lei la aproximativ 1,3 mld. lei, şi posibila promulgare fără modificări, au readus Petrom pe agenda investito­rilor pe termen lung. Care sunt noutăţile?

„Am anunţat că suntem de părere că bilanţul nostru este suficient de solid şi că ar trebui să fim în măsură să plătim un dividend special la jumătatea acestui an, să anunţăm la jumătatea acestui an. Pe baza poziţiei noastre de numerar, mărimea acestui dividend special va depinde de trei lucruri. Numărul unu este Neptun, iar la jumătatea anului vom înţelege mai bine cursul şi momentul legat de proiectul Neptun Deep“, spune Alina Popa, director fi­nanciar al Petrom, în teleconferinţa cu ana­liştii de după publi­carea rezultatelor financiare pe T1/2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO