Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Cei care vor să primească o parte din profitul istoric de 10 mld. lei al Petrom pe 2022 mai pot cumpăra acţiuni până pe 11 mai 2023

Bursă. Cei care vor să primească o parte din profitul...

Autor: Liviu Popescu

10.05.2023, 07:22 2003

♦ Ulterior, pe 12 mai acţiunile SNP se vor corecta cu aproape 8% la Bursa de Valori Bucureşti pe fondul datei ex-date ♦ 2,3 mld. lei vor ajunge pe 7 iunie la investitori sub formă de dividende.

Cei care vor să primească sub formă de dividende o parte din profitul istoric de 10 mld. lei din 2022 al Petrom (simbol bursier SNP) mai pot cumpăra acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti până joi 11 mai 2023, aceasta fiind ultima şedinţă care mai oferă acţiuni SNP purtă­toare de dividend.

Astfel, data ex-date, adică cea în care acţiunile SNP se vor corecta cu randamentul divi­den­dului de aproape 8%, este 12 mai 2023, iar pe 7 iunie in­vesti­torii, fie că sunt fonduri de pen­sii Pilon II, investi­tori de retail, statul român sau OMV, vor primi în conturi aproximativ 2,3 mld. lei. Acestea sunt dividen­dele din rezultatul net al anului 2022 însă potrivit afirmaţiilor Petrom investi­torii ar mai putea primi încă o rundă de dividende, una specială, adică din rezervele compa­niei. Petrom a spus de mai multe ori că dividendul special va fi anunţat în vară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO