Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Bittnet Systems anunţă derularea unei oferte publice primare pentru vânzarea de obligaţiuni corporative în valoare de 10 mil. lei

Bursă. Bittnet Systems anunţă derularea unei oferte...

Autor: Eduard Ivanovici

06.11.2023, 18:16 697

Grupul de companii de IT Bittnet System, listat la Bursa de Valori sub simbolul BNET, a informat piaţa de capital cu privire la decizia consiliului de administraţie al societăţii privind derularea unei oferte publice primare privind vânzarea de obligaţiuni corporative negarantate.

Vor fi oferite astfel spre subscriere 100.000 de bonduri cu o valoare nominală de 100 lei/titlu, respectiv o valoare totală de 10 milioane de lei. Dobânda fixă este de 9,6% pe an, plătită trimestrial prin mecanismul Depozitarului Central, iar subscrierea minimă constă în zece obligaţiuni.  

Data de maturitate este de patru ani şi şase luni de la data emisiunii; operaţiunea va fi intermediată de BRK Financial Group. Oferta se va demara după primirea aprobării din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară, conform BVB.

„Similar cu precedenta ofertă publică de obligaţiuni derulată cu succes în iunie 2023, investitorii vor putea plasa ordinele de subscriere într-un interval de preţ extins: între 94 lei şi 106 lei per obligaţiune – inclusiv capetele intervalului (respectiv între 94% şi 106% din valoarea nominală a instrumentului). La finalul celor 10 zile (perioada de derulare a ofertei) Emitentul va stabili/fixa preţul de vânzare, conform intervalului mai sus menţionat. Ordinele de subscriere plasate în perioada de ofertă la un preţ superior preţului fixat (sau la preţul fixat) vor fi acceptate, în timp ce ordinele de subscriere aflate sub preţul fixat vor fi invalidate”, scriu reprezentanţii BNET.

Bittnet a încheiat S1/2023 cu pierderi de 5,44 milioane de lei, de la pierderi de 1,1 milioane în prima jumătate de anul trecut. Veniturile din contractele cu clienţii au crescut cu 110% la 146 de milioane de lei, conform raportului semestrial. Compania îşi va publica situaţiile aferente primelor nouă luni din an pe 10 noiembrie.

Acţiunile BNET sunt pe minus cu 16,4% în 2023, pe un rulaj de 20 de milioane de lei şi o capitalizare de 156,6 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO