Burse - Fonduri mutuale

Bursă: AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de IT de la BVB, semnează a zecea tranzacţie în trei ani: preluarea grupului Infobest, dezvoltator de soluţii software, cu birouri în România şi Germania, şi afaceri de 4,8 mil. euro

Voicu Oprean, fondator şi CEO AROBS

Voicu Oprean, fondator şi CEO AROBS

Autor: Cristina Bellu

27.02.2024, 10:04 4478

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, anunţă preluarea integrală a grupului Infobest, specializat în dezvoltarea de soluţii software personalizate, cu birouri în Timişoara şi Leverkusen, Germania.

Aceasta este a zecea tranzacţie realizată de AROBS de la listarea acţiunilor companiei la BVB, în octombrie 2021.

„Anunţăm cea de-a zecea tranzacţie de M&A de la listarea acţiunilor AROBS la Bursa de Valori Bucureşti, un reper semnificativ, care subliniază angajamentul nostru faţă de creşterea strategică a grupului şi consolidarea prezenţei AROBS la nivel local şi internaţional. Am fost determinaţi să finalizăm această tranzacţie având în vedere perspectivele extrem de bune ale Infobest şi obiectivul nostru de a ne consolida poziţia în Germania şi în regiunea DACH”, spune Voicu Oprean, fondator şi CEO AROBS.

Fondată în 1995 în Pulheim, Germania, de către antreprenorii Yvonne Abstoss -Becker şi Christian Becker, Infobest a intrat pe piaţa locală în 2000, cu un birou în Timişoara. În prezent, Infobest are o echipă de peste 100 de specialişti în dezvoltarea de soluţii software personalizate pentru industriile de e-commerce, producţie, automotive, telecomunicaţii, finanţe, media şi comunicaţii, acoperind întregul ciclu de viaţă al unei aplicaţii - de la analiza de afaceri, arhitectură şi design UX până la dezvoltare, testare şi mentenanţă.

Compania are o prezenţă puternică pe piaţa DACH cu mulţi clienţi pe termen lung, de la companii mijlocii până la corporaţii multinaţionale, inclusiv lideri de piaţă la nivel global din industria de automotive, telecomunicaţii şi producţie, spun oficialii de la AROBS.

„Bazându-ne pe ultimii ani de succes, cu o creştere continuă a veniturilor, am decis să ne alăturăm AROBS pentru a depăşi limitările creşterii organice şi să dezvoltăm afacerea într-un ritm accelerat”, explică Christian Becker, co-fondatorul Infobest.

Managementul companiei va fi asigurat în continuare de Christian Becker şi Yvonne Abstoss-Becker.

Rezultatele financiare ale Infobest vor fi incluse în situaţiile financiare consolidate ale AROBS odată cu finalizarea tranzacţiei, care este supusă îndeplinirii anumitor condiţii şi aprobării de către autorităţile de reglementare.

Pentru 2023, grupul Infobest estimează o cifră de afaceri de aproximativ 4,8 milioane euro.

„Prin această tranzacţie, obţinem sprijinul unei baze de competenţe mult lărgită comparativ cu a noastră, pe care o putem combina cu eforturile noastre de dezvoltare a afacerii. Deşi acţionariatul Infobest se schimbă, atât Christian cât şi eu vom rămâne în continuare implicaţi în companie, pentru a asista în procesul de tranziţie şi sinergie”, a adăugat Yvonne- Abstoss Becker, co-fondatorul Infobest .

Prin achiziţionarea Infobest, AROBS îşi consolidează prezenţa pe pieţele din România şi Germania, expertiza la nivelul liniei de business, Servicii software şi accesează noi industrii, precum telecomunicaţii, media şi comunicare. Aceasta este a zecea tranzacţie realizată de AROBS de la închiderea plasamentului privat în octombrie 2021. În această perioadă, AROBS a achiziţionat Berg Software, AROBS Engineering (fosta linie de afaceri Enea Software Development Services România), grupul Nordlogic , Centrul de Soft GPS România, AROBS Pannonia, două entităţi din Republica Moldova, AROBS Software şi AROBS TrackGPS, AROBS Polska (fostă SYDERAL Polska din Polonia), şi Future WorkForce Group (FWF).

Din partea AROBS, tranzacţia a fost facilitată de casa de avocatură, Radu Tărăcila Pădurari Retevoescu (RTPR) în calitate de consilier juridic şi TS Partners pentru due diligence financiar. Infobest a fost asistată de Clairfield International GmbH şi PPR & Partner Pape Rauh Rechtsanwälte Part GmbB.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO