Burse - Fonduri mutuale

Bursă: acţiunile Purcari au urcat cu 7% în ultima săptămână. „Rezultatele financiare s-au îmbunătăţit considerabil“. BET are plus 8,6% în ultima săptămână

Bursă: acţiunile Purcari au urcat cu 7% în ultima...

Autor: Liviu Popescu

♦ Compania se tranzacţionează la un multiplu PER (price earning ratio) de 8 ori profitul ultimelor 12 luni ♦ Profitul net trimestrial a urcat cu 43%.

Cu 7% s-au apreciat acţiunile pro­ducătorului de vinuri Purcari (simbol bursier WINE) în ultima săptămână, de la 11,6 lei la 12,44 lei, printre cele mai mari creşteri de la Bursa de Valori, într-un context în care indicele BET a atins noi maxime istorice fiind în creştere cu 8,6%.

Aprecierile, atât în cazul Purcari cât şi în cazul altor com­panii care au dus indicele la peste 14.000 de puncte, au venit după raportarea rezultatelor financiare pentru al doilea trimestru din 2023. În cazul Purcari analiştii remarcă majorarea profitului tri­mestrial cu 43% la 12,8 mil. lei care a venit în pare parte din activitatea de bază. Pe de altă parte veniturile au urcat cu 30% la 88 mil. lei. Pe baza acestor rezultate, acţiunile WINE se tranzacţionează la un multiplu PER (price earning ratio, adică raport între evaluare şi profit net) de 8 ori cu o marjă netă de 18,2%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO