Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Acţionarii Transgaz aprobă numirea în Consiliul de Administraţiei a Ilincăi Derenthall de la Fondul Proprietatea şi Adinei Hanza de la ROCA Agri RDF

Bursă. Acţionarii Transgaz aprobă numirea în...

Autor: Eduard Ivanovici

11.10.2023, 13:59 829

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Transgaz, reunită în data de 11 octombrie, a dat undă verde numirii în funcţia de membru provizoriu al Consiliului de Administraţie a Ilincăi von Derenthall, din 2020 preşedinte al Comitetului Reprezentanţilor Fondului Proprietatea, pentru o perioadă de cinci luni, cu posibilitatea prelungirii, o singură dată, cu încă două luni. Ea va ocupa poziţia de la 17 octombrie 2023.

Tot membru provizoriu al CA a fost numită şi Adina Hanza, director general adjunct al ROCA Agri RDF, holdingul din agricultură al Roca Investments, reiese dintr-un raport publicat la Bursa de Valori. Cele două îi vor înlocui pe Gheorghiţă Agafiţei, consilier al lui Nicolae Ciucă, şi pe Orosz Csaba, fost administrator al Primăriei Mediaş.

Anul acesta, acţiunile transportatorului naţional de gaze naturale, listate la BVB sub simbolul TGN, s-au apreciat cu 9,5%, pe un rulaj de 152 de milioane de lei. Prin comparaţie, indicele de referinţă BET afişează un avans de circa 22% în aceeaşi perioadă, iar BET-NG, unde sunt incluse companii din energie şi utilităţi de pe piaţa locală de capital, s-a apreciat cu 23%. Evoluţia TGN din ultimele 12 luni este de plus 32%, pe un BET în creştere cu 33% şi un BET-NG în urcare cu 28%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO