Burse - Fonduri mutuale

BT Securities intră în hora produselor structurate

BT Securities intră în hora produselor structurate

Autor: Roxana Pricop

06.11.2013, 19:35 650

Casa de brokeraj BT Securities, printre cei mai mari zece intermediari de la bursa din Bucureşti, va emite produse structurate după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de bază pentru acest segment de instrumente financiare.

Piaţa produselor structurate tranzacţionate la bursă a cunoscut o dezvoltare accelerată în ultimii ani, acest tip de produse fiind singura opţiune pentru investitori de a se pune la adăpost de scăderi în lipsa tranzacţiilor short şi a unei pieţe lichide a derivatelor.

BT Securities devine astfel al patrulea jucător din această piaţă pe care mai activează Broker Cluj şi băncile austriece Erste Bank Group şi Raiffeisen Centrobank.

În prezent, la bursa din Bucureşti se tranzacţionează peste 90 de astfel de produse sub formă de certificate turbo prin care investitorii pot paria pe scăderea sau aprecierea cotaţiilor unor acţiuni (Erste, Fondul Proprietatea), ale indicilor bursieri străini (DAX, Dow Jones, Euro Stoxx 50) şi ale petrolului şi aurului. În acest an, investitorii au tranzacţionat produse structurate în valoare de aproape 500 mil. lei cu un rulaj mediu zilnic de 2,3 mil. lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO