Burse - Fonduri mutuale

BT AM, Raiffeisen AM şi Certinvest au oferit în 2023 fondurile locale deschise de acţiuni cu cele mai ridicate randamente, de 34-36%. Toate fondurile din top 10, evoluţii mai bune an/an

BT AM, Raiffeisen AM şi Certinvest au oferit în 2023...
07.02.2024, 07:00 765

Un fond axat pe tehnologie are cea mai mare diferenţă de randament vs. 2022  Certinvest şi BT AM, de câte două ori în clasament  Creşteri de 25% până la 75% în trei ani.

Cel mai performant fond local deschis de acţiuni a afişat anul trecut o creştere de 36%, pe active în valoare de 269 de milioane de lei, conform datelor agregate de ZF de la Asociaţia Administratorilor de Fonduri. Este vorba despre BT Maxim, fond administrat de BT Asset Management, care investeşte minimum 85% din active în acţiuni tranzacţionate pe pieţe reglementate.

Dinamica se compară cu o scădere de 6,8% în 2022, când războiul ruso-ucrainean s-a reflectat intens asupra acţiunilor, iar scumpirile accelerate din economie au erodat puternic preţurile obligaţiunilor, ducând la pierderi considerabile în portofoliile investitorilor şi la serii întregi de retrageri de bani din fondurile mutuale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO