Burse - Fonduri mutuale

Broker Cluj da gratuite si-si face fond de investitii

25.02.2008, 19:27 21

Conducerea Broker Cluj (BRK), singura societate de servicii financiare listata pe Bursa, va propune actionarilor ca atat profitul realizat anul trecut, cat si sumele rezultate din primele incasate in urma majorarilor de capital efectuate anteriar sa fie incorporate in capitalul societatii.
Decizia urmeaza sa fie discutata in Adunarea Generala de la inceputul lunii aprilie.
Ca rezultat, fiecare actionar ar urma sa primeasca gratuit 388 de titluri noi la 1.000 de actiuni detinute anterior.
Broker Cluj intentioneaza sa distribuie actiuni gratuite in valoare de 40,4 mil. lei (11 mil. euro), prin capitalizarea sumei de 29,1 mil. lei (7,9 mil. euro), reprezentand circa 80% din profitul obtinut anul trecut de societate, respectiv prime de capital si alte rezerve, in valoare totala de 11,3 mil. lei
(3,1 mil. euro).
In urma acestei operatiuni, capitalul social al Broker Cluj ar urma sa urce la 144,7 mil. lei (39,4 mil. lei), de la 104,2 mil. lei (28,4 mil. euro), cat este in prezent. Anul trecut, societatea de brokeraj si-a dublat profitul net pana 36,1 mil. lei (10,8 mil. euro), iar veniturile firmei au crescut in aceeasi perioada de doua ori, la 73,7 mil. lei (22,1 mil. euro).
Conducerea Broker Cluj va mai propune la aceeasi data actionarilor ca firma de intermediere sa participe la infiintarea unei societati de administrare a investitiilor si a unui fond de investitii. Conducerea firmei de brokeraj mai doreste sa construiasca locuinte de serviciu pentru angajati, proiect finantat printr-un credit imobiliar.
Conform celor mai recente raportari, in structura actionariatului SSIF Broker, cel mai mare pachet de actiuni, respectiv 8,49%, este detinut de Ioan Cartis, iar firma de constructii Intervalco din Baia Mare are o participatie de 6,46%.
Actiunile Broker Cluj au castigat la finele saptamanii trecut 1%, ultima tranzactie cu aceste titluri realizandu-se la un pret de 1,99 lei/actiune. La acest nivel, capitalizarea companiei se ridica la 102,7 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO